top of page

Kučmači: skrandukai ir širdelės gruziniškai (Receptas)

Kučmači yra populiarus gruziniškas užkandis, gaminamas iš vištienos subproduktų: širdelių, skrandukų ir pan. Paruošiamas greitai ir lengvai šis patiekalas yra tikrai skanus ir maistingas.

skrandukų troškinys_Alfo receptas
VMG nuotr.

4-6 asm

30 min gaminimas

90 min virimas


Troškiniui pagaminti reikia:

  • 500 g šviežių ančiukų širdelių

  • 500 g šviežių ančiukų skrandukų

  • 50 g lydyto sviesto

  • 300 g svogūnų

  • 1 aitriosios paprikos

  • 150 ml baltojo sauso vyno

  • 100 ml granatų sulčių

  • 2 šaukštų gruziniškų prieskonių „chmeli-suneli“

  • 1 nubraukto šaukšto maltų kalendrų

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio druskos

  • Kalendrų lapelių (patiekti)

  • 2–3 šaukštų granatų sėklų (patiekti)


1. Skrandukus ir širdeles pakepkite stipriai įkaitintame lydytame svieste, kol apsitrauks gražia rausva plutele. Perkelkite į troškintuvą.

2. Toje pačioje keptuvėje pakepkite smulkintus svogūnus ir aitriąją papriką, kol suminkštės. Sudėkite juos į troškintuvą, užpilkite vyno, įpilkite 400 ml vandens, uždenkite, užvirinkite ir troškinkite nustatę mažą kaitrą apie valandą. Kartkartėmis patikrinkite, ar neišgaravo vanduo – skrandukai ir širdelės neturi būti apsemti, bet skystis turi matytis.

3. Supilkite granatų sultis, sudėkite prieskonius ir dar troškinkite apie 30 min. Paragaukite, jei reikia, dar pasūdykite.

4. Patiekite pabarstę kalendrų lapeliais ir granatų sėklomis. Šį patiekalą galite pagaminti iš anksto.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page