Kučmači yra populiarus gruziniškas užkandis, gaminamas iš vištienos subproduktų: širdelių, skrandukų ir pan. Paruošiamas greitai ir lengvai šis patiekalas yra tikrai skanus ir maistingas.
4-6 asm
30 min gaminimas
90 min virimas
Troškiniui pagaminti reikia:
500 g šviežių ančiukų širdelių
500 g šviežių ančiukų skrandukų
50 g lydyto sviesto
300 g svogūnų
1 aitriosios paprikos
150 ml baltojo sauso vyno
100 ml granatų sulčių
2 šaukštų gruziniškų prieskonių „chmeli-suneli“
1 nubraukto šaukšto maltų kalendrų
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
Kalendrų lapelių (patiekti)
2–3 šaukštų granatų sėklų (patiekti)
1. Skrandukus ir širdeles pakepkite stipriai įkaitintame lydytame svieste, kol apsitrauks gražia rausva plutele. Perkelkite į troškintuvą.
2. Toje pačioje keptuvėje pakepkite smulkintus svogūnus ir aitriąją papriką, kol suminkštės. Sudėkite juos į troškintuvą, užpilkite vyno, įpilkite 400 ml vandens, uždenkite, užvirinkite ir troškinkite nustatę mažą kaitrą apie valandą. Kartkartėmis patikrinkite, ar neišgaravo vanduo – skrandukai ir širdelės neturi būti apsemti, bet skystis turi matytis.
3. Supilkite granatų sultis, sudėkite prieskonius ir dar troškinkite apie 30 min. Paragaukite, jei reikia, dar pasūdykite.
4. Patiekite pabarstę kalendrų lapeliais ir granatų sėklomis. Šį patiekalą galite pagaminti iš anksto.
Gardžių atradimų.