top of page

Kubietiškas sumuštinis (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 2 valandas
  • 1 min. skaitymo

Sotus, tąsus, prieskoningas. Recepte rekomenduojama sumuštinį kepti grilyje, nes tai suteikia gražią apkepimo tekstūrą ir dūmo prieskonį, tačiau puikiausiai tinka kepti ir keptuvėje, ir orkaitėje.


VMG nuotr.
VMG nuotr.

1 asm.

Gaminimo laikas: apie 15 min.


Sumuštiniui paruošti reikia:

  • 1 trumpos bagetės

  • 2 šaukštų garstyčių

  • ⅓ apelsino žievelės

  • 100 g keptos kiaulienos

  • 60 g virto kiaulienos kumpio

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių su druska

  • Žiupsnelio džiovintų raudonėlių

  • 1 saujelės marinuotų agurkėlių

  • 4 konservuotų artišokų

  • 3–4 riekelių sūrio „Gouda“

  • 1 šaukšto lydyto sviesto


  1. Bagetę perpjaukite išilgai pusiau, aptepkite garstyčiomis ir užtarkuokite apelsino žievelės.

  2. Keptą kiaulieną supjaustykite plonais griežinėliais ir sluoksniuokite kartu su virtu kiaulienos kumpiu ant bagetės. Apibarstykite prieskoniais.

  3. Ant mėsos dėliokite plonais griežinėliais pjaustytus marinuotus agurkėlius ir artišokus.

  4. Viską uždenkite sūrio „Gouda“ riekelėmis ir uždėkite viršutinę bagetės dalį.

  5. Abi sumuštinio puses gausiai patepkite lydytu sviestu ir kepkite grilyje apie 4–5 min., kol sūris išsilydys ir duona apskrus.


Gardžių atradimų.


bottom of page