Traškus, turtingas skonių, patiektas su keptomis bulvytėmis – tokį karštą sumuštinį su naminio majonezo padažu galima būtų valgyti kad ir kiekvieną rytą.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
1–2 asmenims
Karštam sumuštiniui su naminio majonezo padažu pagaminti reikia:
Majonezui:
1 skiltelės česnako
2 kiaušinių trynių
1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 šaukštelio grūdėtųjų garstyčių
120 ml rafinuoto aliejaus (saulėgrąžų arba rapsų)
druskos, juodųjų pipirų
Sumuštiniui:
kelių riekelių duonos
1 raudonojo svogūno
1 saujos špinatų
kelių griežinėlių saliamio
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
kelių šaukštų naminio majonezo
keptų bulvyčių (pagal skonį)
Ruošiame majonezą:
1. Smulkiai sukapokite arba sutrinkite česnaką. Įberkite druskos ir pipirų.
2. Sudėkite trynius, garstyčias ir įspauskite citrinos sulčių.
3. Nuolatos plakdami po truputį į bendrą masę lašinkite aliejų.
4. Plakite, kol supilsite visą aliejų ir turėsite vientisą kreminę konsistenciją.
Gaminame sumuštinį:
1. Duoną paskrudinkite.
2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
3. Svogūnus apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol gražiai apskrus.
4. Įberkite druskos, pipirų, nuimkite nuo kaitros ir įmaišykite špinatus.
5. Ant skrudintos duonos sudėkite svogūnus ir špinatus, saliamį ir užpilkite majonezo.
6. Patiekite su keptomis bulvytėmis.
Skanaus.
Comments