top of page

Kopenhagos restorane Alfas patyrė nuostabą: „Išgrynintas ir skonis, ir kaina“

Danas Bo Bech yra beprotiškas šefas, kurį galima mėgti arba neapkęsti. Aišku yra viena – šis beprotiškumas Bo vadovaujamam restoranui „Paustian“ padėjo pelnyti „Michelin“ žvaigždę, o dabar jis pluša naujame savo restorane „Geist“, kurį įtakingojo restoranų gido inspektoriai apibūdina kaip turintį seksualią naktinio klubo aurą. Ką tai reiškia? Kuo daugiau nuomonių skaitysite, tuo daugiau rasite sutrikusių restorano lankytojų. Savo jausmų Bo maistui patikrinti į Kopenhagą vyko ir Alfas.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

„Ir pietų metu čia gauni tiesiog gryną produktą: jautienos tartaras su šviežiomis figomis bei aitriąja paprika yra sukapotas ir numestas, šviežios morkos, sumaišytos su pasifloromis, apelsinais ir lašiša, taip pat numestos, omaras iškeptas ir atneštas su šešiomis braškėmis. Absoliutus skandinaviškas minimalizmas. Desertui – ledo luitas iš vasabio krienų, po kuriuo paslėpta kramelė, ledai ir šokoladas. Įdomu, bet tiek daug skonių, kad galiausiai tampa nelabai skanu. Jokių papuošimų – tik išgrynintas skonis ir išgryninta kaina (juokiasi) – apie 100 eurų už pietus“, – pasakojo Alfas. Šiame laikmetyje marmuriniai stalviršiai, vienspalvis interjeras ir didžiuliai veidrodžiai jau gali palikti abejingų, bet štai, pavyzdžiui, skandinaviškam minimalizmui atsispirti dar gana sunku. Na, „Geist“ Alfas susidūrė su kiek kitokiu minimalizmu.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Vizija. „Geist“ – tai malonumų restoranas, kuriame galima atsipalaiduoti ir mėgautis akimirka. Virtuvėje yra naudojami kokybiški ingredientai ir kokybiškas entuziazmas, kurie tokioje restorano aplinkoje įkvepia, suvilioja ir skatina laisvą mintį. „Geist“ yra skirtas visiems, teigiama restorano aprašyme. Lyginant su kitais restoranais, Alfas pastebi, kad čia lankosi vyresnio amžiaus, 40–60 metų, gurmanai.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Meniu. Kitaip nei kituose tokio lygio restoranuose Kopenhagoje, vakarienė ir meniu priklauso jums, todėl galima rinktis iš pagal skonius suskirstyto 30 patiekalų meniu: švelnaus, aštresnio, saldaus. Sotesnei vakarienei užteks keturių patiekalų. Mėgaukitės prie patiekalų patiekiama duona, kurią netoliese esančioje kepykloje kepa pats virtuvės šefas. Restorane veikia atvira virtuvė, todėl įsitikinkite, kad užsiimsite geriausias vietas. Firminiai restorano patiekalai: avokado ir ikrų užkandis, tiramisas ir burokėlių krembriulė. Restorano meniu rasite ČIA.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Restoranas „Geist“, Kongens Nytorv 8, Kopenhaga. Restorano „Facebook“ paskyra.


Naujausi įrašai

bottom of page