top of page

„Konnichiwa“! Nauja vieta, kur sušiai susitinka su mėsa

Kai pirmąkart išgirdome apie „Meat the sushi“, mums buvo pasakyta tiek: sušiai su mėsa ir kad ši vieta yra visiškai nauja. Užkibom, privalėjom ateiti ir įsitikinti savomis akimis ir gomuriu. Tad vieną vėlyvesnę popietę dar kartą nužingsniavom į naująjį kavinių turgų „Downtown Food Hall“.

Sakom „Konnichiwa“  mus pasitikusiems Benediktui Platūkiui ir Andriui Žiliukui, šios vietos idėjos autoriams ir pradedame pokalbį. Giliau virtuvėje matome besidarbuojantį šefą Viktorą Statkų.

╰(*´︶`*)╯♡

Susipažinkite, čia – šefas Viktoras, mylintis japonišką virtuvę ir, anot pašnekovų, gebantis įgyvendinti keisčiausias idėjas. Vytautės Ribokaitės nuotr.


Abu pašnekovai prisipažįsta, kad atidaryti šią vietą sugalvojo gana spontaniškai.

„Idėja atidaryti sušių barą galvoje kirbėjo jau seniai. Taip nutiko, kad vieną dieną netyčia susitikome su Andriumi. Jis mestelėjo, kad reik kooperuotis ir pradėt gaminti japonišką maistą. Po mūsų pokalbio išgirdom, kad Aidas (Aidas Akcijonaitis – aut. past.) ieško sušių gamintojų naujam projektui. Supratome, kad laikas“, – prisimena Benediktas.

Vietos pavadinimas siejasi su nestandartine idėja sušius ruošti su mėsa. Tai lietuvių skoniui yra dar nauja, todėl kol kas meniu nėra plataus mėsos patiekalų pasirinkimo, bet Benediktas tikina, kad laikui bėgant savo idėją kartu su kolega įgyvendins. Tai jausis ir dienos pietų, ir vėlyvųjų pusryčių pasiūlymuose.

(¡o×o*)

Japoniški „makiai“ su krevete tempuroje (7, 06 Eur). Vytautės Ribokaitės nuotr.


Kadangi mėgstame būti pirmi, pataikome taip anksti, kai šios vietos galutinis meniu dar nepatvirtintas. Vis dėlto, nuotraukose esantys patiekalai naujausiame meniu yra, pasitikrinome. Apie jį plačiau papasakosime netrukus.

Apie produktų kokybę ir jų reikšmę mums gana daug pripasakojo vienas įkūrėjų, pagal specialybę – maisto technologas A. Žiliukas, sudaręs sušių meniu ne vienai žinomai Vilniaus sušinei, sukęsis „Rise“ virtuvėje. Šviežumas ir kokybė, tikslumas ir apskaičiavimas, savos gamybos padažai ir kiti reikalingi ingredientai, paruošti čia ir dabar – tokiomis taisyklėmis čia vadovaujamasi, o patiekalai vadinami tikraisiais vardais. Nota bene: ne viskas sušiai, ką sušiais vadiname. Mums tai kartą jau aiškino „Bizarre“ šefai, šio pokalbio metu savo žinias pasikartojame ir atnaujiname.

٩(๑❛ᴗ❛๑)۶

„Nigiriai“ su australiška brandinta jautiena (3,66 Eur). Vytautės Ribokaitės nuotr.


Meniu. Tyrinėjame naująjį ir, privalome pastebėti, gana gausų meniu: sriubų skyriuje randame dvi miso sriubas (su lašiša, „shiitake“ grybais, poru, svogūnlaiškiais, kepintu sezamu (4,66 Eur) ir su „Tempeh“ sūriu, „wakame“ dumbliais, „shiitake“ grybais, svogūnlaiškiais, kepintu sezamu (4,96 Eur). Salotų opcija yra viena, jos ruošiamos iš jūrų dumblių ir kitų ingredientų (5,06 Eur). Užkandžių skiltyje – trys variantai tempuroje: keptos krevetės (6,66 Eur), kepta lašiša (4,66 Eur), keptos daržovės (4,06 Eur).

(๑˃̵ᴗ˂̵)

„Nigiriai“ su sviestažuve (2,26 Eur). Vytautės Ribokaitės nuotr.


Kaip jau supratote iš nuotraukų, „Meat the sushi“ siūlo „nigirių“, kurių suskaičiuojame 4 rūšis, trijų skirtingų skonių sašimių (su lašiša, sviestažuve, skrudinta brandinta jautiena), keletą variantų ryžių popieriaus suktinukų (3,96–4,66 Eur).

„Makiai“, arba tie, kuriuos iš išorės gaubia nori lapas, čia išskirti į „makius“, ruošiamus iš mažo rollo (3,26–3,66 Eur), ir japoniškus „makius“. Šie brangesni, nes ruošiami iš didesnio rollo. Jų kainos svyruoja nuo 6,06–7,06 Eur. „Uramakių“ (tų, kuriuos supa ryžiai, 6,06–8,06 Eur) variacijų netgi 7. Abiejų dydžių „makių“ bei „uramakių“ gausite 8 gabalėlius.

(¦^×^)¡

„Nigiriai“ su lašiša (2,26 Eur). Vytautės Ribokaitės nuotr.


Rollai su omaru (šviežias omaras, agurkas, avokadas, stintenių ikrai, sezamas, terijakio padažas) ruošiami pagal išankstinį užsakymą, apie tai reikia pranešti prieš vieną dieną. Kodėl? Nes omarus perka gyvus. 10 gabalėlių malonumas atsieis 46,66 Eur.

Dienos pietų kaina čia yra fiksuota – visuomet 5,50 Eur, o savaitgaliais būna specialūs pasiūlymai. Akcentuoti galima ir tai, kad čia yra patiekalų be žuvies ir jūrų gėrybių, t. y. tinkamų vegetarams ir veganams, ko kai kuriuose sušinėse trūksta.

Darbo laikas: I–IV 11:00–21:00, V–VI 11:00–23:00, VII 11:00–17:00.

Adresas: „Downtown Food Hall“, Smetonos g. 5, Vilnius

„Facebook“ paskyra ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page