
Reikia:
200 g sviesto
120 g cukraus
1 šaukšto kokosų aliejaus
5 kiaušinių
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 stiklinių miltų
½ stiklinės penkių grūdų dribsnių + 1 šaukšto pabarstyti
4 šaukštų juodųjų serbentų uogienės
saujos šaldytų juodųjų serbentų
100 g kokosų drožlių
½ stiklinės pieno
1. Pieną pakaitinkite ir užpilkite kokosų drožles, kad išbrinktų.
2. Sviestą ir kokosų aliejų virtuvės kombaine išsukite su cukrumi. Kombainui maišant tešlą, po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir penkių grūdų dribsnius. Gerai išmaišykite.
3. Kokosų drožles nukoškite ir nusausinkite. Serbentus apvoliokite miltuose.
4. Į masę atsargiai įmaišykite drožles, uogienę ir uogas.
5. Kekso formą ištepkite sviestu, sudėkite paruoštą masę ir kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 min.1. Pieną pakaitinkite ir užpilkite kokosų drožles, kad išbrinktų.
2. Sviestą ir kokosų aliejų virtuvės kombaine išsukite su cukrumi. Kombainui maišant tešlą, po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir penkių grūdų dribsnius. Gerai išmaišykite.
3. Kokosų drožles nukoškite ir nusausinkite. Serbentus apvoliokite miltuose.
4. Į masę atsargiai įmaišykite drožles, uogienę ir uogas.
5. Kekso formą ištepkite sviestu, sudėkite paruoštą masę ir kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 min.