top of page

Kokosinis keksas su juodaisiais serbentais


Reikia:

  • 200 g sviesto

  • 120 g cukraus

  • 1 šaukšto kokosų aliejaus

  • 5 kiaušinių

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 2 stiklinių miltų

  • ½ stiklinės penkių grūdų dribsnių + 1 šaukšto pabarstyti

  • 4 šaukštų juodųjų serbentų uogienės

  • saujos šaldytų juodųjų serbentų

  • 100 g kokosų drožlių

  • ½ stiklinės pieno


1. Pieną pakaitinkite ir užpilkite kokosų drožles, kad išbrinktų.

2. Sviestą ir kokosų aliejų virtuvės kombaine išsukite su cukrumi. Kombainui maišant tešlą, po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir penkių grūdų dribsnius. Gerai išmaišykite.

3. Kokosų drožles nukoškite ir nusausinkite. Serbentus apvoliokite miltuose.

4. Į masę atsargiai įmaišykite drožles, uogienę ir uogas.

5. Kekso formą ištepkite sviestu, sudėkite paruoštą masę ir kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 min.1. Pieną pakaitinkite ir užpilkite kokosų drožles, kad išbrinktų.

2. Sviestą ir kokosų aliejų virtuvės kombaine išsukite su cukrumi. Kombainui maišant tešlą, po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir penkių grūdų dribsnius. Gerai išmaišykite.

3. Kokosų drožles nukoškite ir nusausinkite. Serbentus apvoliokite miltuose.

4. Į masę atsargiai įmaišykite drožles, uogienę ir uogas.

5. Kekso formą ištepkite sviestu, sudėkite paruoštą masę ir kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 min.

Naujausi įrašai

bottom of page