top of page

Kokosinis keksas su ananasais ir braziliškais riešutais (Receptas)


kokosinis keksas su ananasais_Alfo receptas
VMG nuotr.

8–10 asm.

Gaminimo laikas: apie 1 val.


Kokosiniam keksui su ananasais ir braziliškais riešutais pagaminti reikia:

  • 3 kiaušinių

  • 160 g cukraus

  • 300 ml kokosų gėrimo

  • 120 g kokosų aliejaus

  • 180 g miltų

  • 3–4 šaukštų kokosų drožlių 

  • ½ šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio kardamono

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto

  • 100 g pieniško šokolado

  • ½ pakelio sausainių „Kondensuotas“

  • 5–6 riekelių konservuoto ananaso 

  • 80 g braziliškų riešutų


  1. Trynius atskirkite nuo baltymų.

  2. Į trynius sudėkite cukrų, kokosų gėrimą, kokosų aliejų ir gerai išplakite.

  3. Sudėkite miltus, kokosų drožles, kepimo miltelius ir prieskonius. Išmaišykite iki vientisos tešlos.

  4. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžios masės.

  5. Pienišką šokoladą išlydykite ir įmaišykite į pyrago tešlą.

  6. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Išmaišykite iki vientisos masės.

  7. Tešlą pilkite į nepridegančią kepimo formą.

  8. Į tešlą prikaišiokite sulaužytų sausainių „Kondensuotas“, ant viršaus išdėliokite ir įspauskite konservuoto ananaso riekeles, viską apibarstykite smulkintais braziliškais riešutais.

  9. Kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 35–40 min.



Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page