8–10 asm.
Gaminimo laikas: apie 1 val.
Kokosiniam keksui su ananasais ir braziliškais riešutais pagaminti reikia:
3 kiaušinių
160 g cukraus
300 ml kokosų gėrimo
120 g kokosų aliejaus
180 g miltų
3–4 šaukštų kokosų drožlių
½ šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio kardamono
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
100 g pieniško šokolado
½ pakelio sausainių „Kondensuotas“
5–6 riekelių konservuoto ananaso
80 g braziliškų riešutų
Trynius atskirkite nuo baltymų.
Į trynius sudėkite cukrų, kokosų gėrimą, kokosų aliejų ir gerai išplakite.
Sudėkite miltus, kokosų drožles, kepimo miltelius ir prieskonius. Išmaišykite iki vientisos tešlos.
Kiaušinio baltymus išplakite iki standžios masės.
Pienišką šokoladą išlydykite ir įmaišykite į pyrago tešlą.
Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Išmaišykite iki vientisos masės.
Tešlą pilkite į nepridegančią kepimo formą.
Į tešlą prikaišiokite sulaužytų sausainių „Kondensuotas“, ant viršaus išdėliokite ir įspauskite konservuoto ananaso riekeles, viską apibarstykite smulkintais braziliškais riešutais.
Kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 35–40 min.
Gardžių atradimų.