Gaminimas aprašytas tam atvejui, jei tinginį darysite „atvirkštine“ tvarka – t. y. apversdami formą. Šiame tinginyje tamsus sluoksnis visuomet turi būti apačioje, tad pagal savo turimą formą pirma darykite arba baltą, arba tamsų sluoksnį.
Reikia:
Šviesiam sluoksniui:
3 šaukštų džiovintų spanguolių
Žaliosios citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės
250 g minkšto sviesto
1 pakelio (200 g) varškės
30 ml tiršto cukraus sirupo
260 g „Oreo“ sausainių
Tamsiam sluoksniui:
150 g juodojo šokolado
150 g sviesto
1 šaukšto nesaldintos tamsios kakavos
80 g kukurūzų dribsnių
1 pakelio klasikinių sausainių
1. Norimą formą (~1,2 l talpos) išklokite kepimo popieriumi.
2. Spanguoles užmerkite žaliosios citrinos sultyse.
3. Minkštą sviestą ištrinkite su varške ir cukraus sirupu iki vientisos masės.
4. Į gautą masę sudėkite nuspaustas spanguoles ir tarkuotą žaliosios citrinos žievelę.
5. Viską išmaišykite, pramaišiui formoje dėliokite sviesto-varškės masę ir „Oreo“ sausainius.
6. Tamsiam sluoksniui šokoladą ir sviestą pašildykite, kol viskas ištirps. Suberkite kakavą ir išmaišykite.
7. Suberkite trupintus sausainius ir dribsnius, viską gerai išmaišykite.
8. Gautą masę paskleiskite formoje virš baltojo sluoksnio, išlyginkite viršų. Stingdykite šaldytuve per naktį.
Skanaus!
Comentários