Kijevo kotletų reidas: ar gali būti geriau nei legendinėje „Neringoje“?

Praėjusią savaitę žinia apie legendinio restorano „Neringa“ užsidarymą renovacijai sudrebino ne tik viso Gedimino prospekto plyteles, bet ir pasėjo visuotinę nežinią. Kur dabar reikės rasti pakaitalą geriausiam Vilniaus Kijevo kotletui? Į tai mums negalėjo atsakyti ir restorano valdybos pirmininkė Rūta Tamulienė. Suprasdami situacijos rimtumą, pasileidome į sočiausias paieškas sostinėje. Tam, kad visiems būtų lengviau, skaniau ir galbūt suprastume tai, ką praradome. Aplankėme septynias Vilniaus vietas, savo meniu siūlančias Kijevo kotletus, ir vertinome kotletų dydį, skonių improvizaciją, sviesto koncentraciją kotlete bei kainą.

Prieš traukiant į medžioklę paklausėme, kas yra tikrasis Kijevo kotletas, anot žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorės Elžbietos Monkevič: „Kotletas turi būti sultingas, o mėsa vientisa, nes tai – vištienos filė gabalas su kauliuku, kaip jau retai gaminama. Sviestas turi tekėti ir pagal tikrąją receptūrą jame neturi būti žalumynų. Plutelė neturi būti stora, bet turi būti tvirta, traški. Jokios atšokusios plutelės – kotletas gali būti atšaldytas, bet ne šaldytas“.

„One for All“ (Užupio g. 10)

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Dydis: M / Kaina: 8,50 Eur

Pirmasis ir vienintelis Užupyje mums rekomenduotas Kijevo kotletas. Kotleto forma primena kulšelę, patiekiamas su gruzdintomis bulvytėmis ir morkų salotomis. Sakytume, kad jau čia numalšinome savo alkį. Taip pat neturime prie ko prikibti – žolelių sviesto nei per daug, nei per mažai. Muškietininkai mus nuginklavo.

Traškiausios morkų salotos.


kijevai gif2

Amatininkų užeiga“ (Didžioji g. 19)

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.