Kai aplanko greito maisto noras, nebūtina bėgti į restoraną. Galite jo lengvai pasigaminti tiesiog savo virtuvėje. Išbandykite traškią KFC vištieną su mangų padažu. Tai patiekalas, kuris pavyks iš pirmo karto.
Video receptą žiūrėkite čia.
2–3 asm.
Gaminimo laikas: 2 val. 15 min.
Traškiai vištienai su mangų padažu pagaminti reikia:
300 g vištienos sparnelių vidurinių dalių
300 g vištienos vidinės filė
2 stiklinių DOBILAS ekologiško kefyro
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1 l OBELIŲ rapsų aliejaus
3–4 šaukštų kukurūzų krakmolo
150 g miltų
Žiupsnelio KOTANYI džiovintų raudonėlių
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
1 šaukšto KOTANYI Kajeno paprikos
Žiupsnelio KOTANYI malto kumino
1 šaukšto KOTANYI česnakų granulių
Žiupsnelio KOTANYI malto imbiero
5 šaukštų DAUMANTŲ gurmaniško majonezo „Mango Majo“
1. Vištienos sparnelius ir vidinę filė užmerkite į DOBILAS ekologišką kefyrą ir dėkite
žiupsnelį KOTANYI druskos. Gerai išmaišykite, palaikykite šaldytuve 2 val.
2. Gilioje ZYLE keptuvėje ar prikaistuvyje iš lėto įkaitinkite OBELIŲ rapsų aliejų iki 180
°C temp.
3. Dubenyje sumaišykite kukurūzų krakmolą, miltus ir KOTANYI prieskonius.
4. Iš kefyro traukite po vieną gabaliuką vištienos, nuvarvinkite perteklių ir gerai apvoliokite
miltų ir prieskonių mišinyje.
5. Kepkite įkaitintame aliejuje apie 5–6 min., kol apskrus iš visų pusių.
6. Iškeptą vištieną patiekite su DAUMANTŲ gurmanišku majonezu „Mango Majo“.
Skanaus.
Comments