top of page

Net 6 skirtingų skonių vištienos „nuggets“ su BBQ padažu



Reikia:

  • 400 g vištienos filė

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • 2 kiaušinių baltymų

  • 20–30 g kukurūzų dribsnių

  • 20 g „panko“ džiūvėsėlių

  • 1 šaukšto sezamo sėklų

  • 5–6 krekerių su paprika

  • 30 g sūrių lazdelių

  • 20 g bulvių traškučių

  • 30 g maltų džiūvėsėlių

  • Maltos saldžiosios paprikos, maltos aitriosios paprikos, juodųjų pipirų, svogūnų granulių, česnako granulių, ciberžolės

  • Aliejaus (pašlakstyti)

1. Supjaustykite vištienos filė vienodo dydžio gabaliukais, panašiais į „nuggets“.

2. Lengvai patrupinkite kukurūzų dribsnius, bulvių traškučius, sumaišykite „panko“ džiūvėsėlius su sezamais. Sūrias lazdeles, krekerius susmulkinkite trintuvu. Duonos džiūvėsėlius paskaninkite norimais prieskoniais.

3. Paplakite kiaušinių baltymus iki lengvų putų, įberkite šiek tiek druskos.

4. Vištienos filė gabaliukus pabarstykite druska ir prieskoniais, apvoliokite baltymuose, o po to – pasirinktuose pabarstuose. Dėkite apvoliotus mėsos gabaliukus į išklotą kepimo popieriumi skardą, išsaugodami tam tikrą atstumą tarp gabaliukų, kad tolygiai iškeptų. Pašlakstykite bekvapiu aliejumi. Kepkite įkaitintoje iki 210 °C orkaitėje apie 10–12 min. – kol gražiai apskrus.


ALFO PATARIMAI:

· Vietoje vištienos galite naudoti kiaulieną, kalakutieną, žuvį. Galite naudoti ir didžiąją, ir mažąją filė, taip pat – visą krūtinėlę, tuomet iš kaulų galėsite išsivirti sultinį.

· Valgykite „nuggets“ su daržovėmis – kuo jų daugiau, tuo geriau.

· Kepkite „nuggets“ trumpai ir aukščiausioje temperatūroje – taip jie išliks sultingi.

· Jeigu padažas nėra išraiškingo skonio, tuomet naudokite daugiau prieskonių ruošdami vištieną.

· „Nuggets“ patiekite su SANTA MARIA padažu „Barbeque Sauce Bourbon Whiskey“. 


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page