top of page

Keptų žiedinių kopūstų tabulė


Reikia:

  • 600–800 g žiedinio kopūsto

  • 1 ryšelio petražolių

  • ½ ryšelio kalendrų

  • 2–3 šakelių mėtų

  • 4 šaukštų granatų sulčių

  • 8–10 šviežių datulių

  • 6–8 svogūnų laiškų su ropelėmis

  • Žiupsnelio druskos

  • ½ šaukštelio malto kumino

  • 50 ml aliejaus

  • Granatų sėklų (papuošti)


1. Žiedinį kopūstą sutarkuokite. Suberkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, pabarstykite maltu kuminu, druska ir pašlakstykite aliejumi. Kepkite apie 15 min., kol kopūstai taps minkšti (Orkaitės t-ra 170 °C).

2. Išimkite datulių kauliukus, supjaustykite datules smulkiais kubeliais.

3. Supjaustykite žalumynus, sumaišykite su žiediniais kopūstais ir datulėmis. Užpilkite granatų sulčių, aliejaus, pasūdykite, užberkite granatų sėklų.

Naujausi įrašai

bottom of page