Reikia:
1,5 kg kiaulienos šonkaulių
Marinatui:
100 ml Klasikinio kepsnių padažo
6–8 skiltelių česnako
50 ml aliejaus
1 šaukštelio maltos aštriosios paprikos
1 šaukštelio maltų kalendrų
3 šaukštų Geltonųjų saldžiųjų garstyčių
3 šaukštų balzaminio acto
2 šaukštų rudojo cukraus
2 šaukštų druskos
• Česnaką susmulkinkite. Sumaišykite visus prieskonius ir česnaką. Kitame inde sumaišykite klasikinį kepsnių padažą, geltonąsias saldžiąsias garstyčias, aliejų ir actą, suberkite cukrų ir druską ir palaikykite marinatą 10–15 min.
• Šonkaulius sudėkite į marinatą ir palikite nakčiai marinuotis.
• Išimkite šonkaulius iš marinato – jį išsaugokite kepimui. Kepkite šonkaulius ant vidutiniškai įkaitusių žarijų, kartkartėmis patepdami šonkaulius marinatu.
• Taip pat galite iškepti šiuos šonkaulius ir orkaitėje. Sudėkite juos į skardą, supilkite marinatą, uždenkite kepimo popieriumi ir kepkite 40 min. iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje. Tuomet atidenkite ir pradėkite laistyti šonkauliukus susidariusiu padažu. Kepkite dar 30 min.
• Šonkaulius patiekite su Klasikiniu kepsnių padažu.
Comments