top of page

Keptas viščiukas kaip iš „1000 ir vienos nakties“ (Receptas)

Keptas viščiukas visada yra šventinis patiekalas. Net kasdienę vakarienę jis gali paversti mažute švente. Viščiuką guldykite ant šono – bus nebūtina surišti. Tokį būdą siūlo žinomas prancūzų šefas Jaques Pepin.


keptas viščiukas_receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PATR TURĖTŲ PATIKTI:


 

Keptam viščiukui paruošti reikia:

  • Viščiukas (1,5–1,6 kg)

  • 2 citrinos

  • 8–10 nemažų skiltelių česnako

  • 1 ryšulėlis petražolių

  • 1 šaukštas žagrenių

  • 1 šaukštelis saldžiųjų paprikų

  • 1⁄2 šaukštelio aitriųjų paprikų

  • 1 šaukštelis cinamono

  • 1 šaukštelis maltų kalendrų

  • 1 šaukštelis juodųjų pipirų

  • Druskos

  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus

1. Vieną citriną supjaustykite ketvirtadaliais ir ja ištrinkite viščiuką.

2. Šešias česnako skilteles susmulkinkite, sumaišykite su žagreniu, paprikomis, pipirais, cinamonu, kalendromis, druska ir aliejumi. Turi išeiti prieskoninė tyrė. Ja gerai ištrinkite viščiuko vidų ir išorę. Likusią citriną subadykite peiliu.

3. Į viščiuko vidų įdėkite likusius sutraiškytus česnakus, petražoles ir citriną. Nakčiai viščiuką padėkite į šaldytuvą.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C, viščiuką kepkite apie valandą, kartkartėmis palaistykite susidariusiomis sultimis. Po pusvalandžio atsargiai apverskite viščiuką ant kito šono.

5. Ar viščiukas iškepęs, geriausiai sužinosite, jei pasinaudosite mėsos termometru arba orkaitės termozondu – krūtinėlės temperatūra storiausioje vietoje turi būti 83 °C.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page