Kepta žuvis su aviečių padažu (Receptas)
- eglerace
- rugpjūčio 5 d.
- 1 min. skaitymo
Gali būti, kad šiek tiek nustebsite, bet, ramiai, čia viskas gerai. Žuvis tiesiog surado puikią kalbą su avietėmis. Kiek netikėta, bet avietės labai papildo gana neutralų ir švelnų žuvies skonį, suteikdamos
jam saldžiarūgštumo ir ryškumo.

4 asm
15 min gaminimas
5 min kepimas
Keptai žuviai su avietėmis paruošti reikia:
4 nedideli vilkešeriai (arba kitos baltos žuvys)
Druskos
Lydyto sviesto kepti
Padažui:
250 g aviečių (galima ir šaldytų)
50 g sviesto
1 „šalotinis“ svogūnas
1 šaukštas raudonojo vyno acto
Druskos
Žiupsnelis cukraus
1. Nuimkite žuvies filė, pasūdykite, dėkite į keptuvę su lydytu sviestu ir kepkite, kol žuvis gražiai apskrus.
2. Supjaustykite „šalotinį“ svogūną, ištirpinkite keptuvėje sviestą, sužerkite svogūnus ir kepkite nustatę mažą kaitrą, kol svogūnai suminkštės. Kelias uogas atidėkite. Suberkite avietes į padažą,
trumpai pavirkite.
3. Supilkite actą, įberkite druskos, paskaninkite cukrumi, viską pakaitinkite kelias minutes ant mažos kaitros. Suberkite likusias uogas, permaišykite.
4. Žuvį patiekite su padažu ir kruopainiais.
Gardžių atradimų.


























