Kepta polenta (Receptas)

Košę valgyti sveika ir skanu, deja, dažnai ji lieka nesuvalgyta. Ką daryti su likučiu? Siūlome išbandyti nerealų keptos košės lazdelių užkandį. Su malonumu valgys net vaikai! Puikus garnyras prie žuvies ir paukštienos patiekalų.


keptos polentos juopstelės_kukurūzų košė_receptas_zero wastewaste
Shutterstock.com nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI

Kaip išvirti gardžią polentą?


 

Keptos polentos juostelėms pagaminti reikia:

  • 300 g išvirtos kukurūzų košės

  • 1 šaukšto aliejaus (kepimui)

  • Žiupsnelio druskos

1. Virtą kukurūzų košę sudėkite į formelę ir palaikykite šaldytuve apie 1 val., kol sustings.

2. Sustingusią košę pjaustykite pailgomis juostelėmis ir kepkite iš visų pusių įkaitintame aliejuje po 1–2 min., kol apskrus. Pagardinkite druska.

3. Kepta polenta puikiai tinka kaip garnyras prie žuvies ar paukštienos patiekalų.


Pabandykime tvariau.