top of page

Polenta

  • 2020-03-13
  • 1 min. skaitymo


8 asm.

Gaminimas 10 min.

Virimas 30 min.


Reikia:

  • 500 g kukurūzų kruopų

  • 50 g sviesto

  • 2 l pieno

  • 200 g gorgoncolos sūrio

  • Žiupsnelio druskos


  1. Užvirkite pieną, pasūdykite, suberkite kruopas ir nukaiskite puodą nuo ugnies. Intensyviai maišykite, kol pasidarys vientisa masė. Vėl dėkite puodą ant ugnies, įdėkite sviesto ir kaitinkite dar 1 min.

  2. Nukaiskite ir sudėkite gorgoncolos gabaliukus. Viską gerai išmaišykite.

  3. Supilkite karštą masę į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir paskleiskite ją nestoru sluoksniu, arba supilkite visą polentos masę į tuščiavidurę formą. Palikite atvėsti ir sustingti.


Skanaus!


bottom of page