top of page

Keksas su karamele ir trupinių kepure (Receptas)

Galima ne tik kepti trupininius pyragus, bet trupiniais galima papildyti ir kitus kepinius – ir jų skonį, ir dekorą.


keksas su karamele ir trupinių kepure_receptas
VMG nuotr.

8–10 asm.

Gaminimas 10 min

Kepimas 50-60 min

Orkaitės t-ra 180 °C


Keksui su karameline kepure pagaminti reikia;

  • 250 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 150 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 80 ml aliejaus

  • 4 kiaušinių

  • 100 ml natūralaus jogurto

  • 5–6 minkštos karamelės saldainių

  • Ledų (patiekti)

Trupiniams:

  • 30 g šalto sviesto

  • 50 g miltų

  • 30 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  1. Trupiniams sviestą sutrinkite su miltais ir DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi.

  2. Sumaišykite ir persijokite miltus su kepimo milteliais. Suberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų. Išmaišykite.

  3. Kitame dubenyje sumaišykite visus skystus produktus.

  4. Sumaišykite abi mases ir sudėkite tešlą į keksinę (10x24 cm) formą. Ant tešlos sudėkite saldainių gabaliukus. Ant viršaus suberkite trupinius.

  5. Kepkite apie valandą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Aušinkite formoje apie 10 min., po to atsargiai išimkite ant grotelių.

Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page