Galima ne tik kepti trupininius pyragus, bet trupiniais galima papildyti ir kitus kepinius – ir jų skonį, ir dekorą.
8–10 asm.
Gaminimas 10 min
Kepimas 50-60 min
Orkaitės t-ra 180 °C
Keksui su karameline kepure pagaminti reikia;
250 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
150 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
80 ml aliejaus
4 kiaušinių
100 ml natūralaus jogurto
5–6 minkštos karamelės saldainių
Ledų (patiekti)
Trupiniams:
30 g šalto sviesto
50 g miltų
30 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
Trupiniams sviestą sutrinkite su miltais ir DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi.
Sumaišykite ir persijokite miltus su kepimo milteliais. Suberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų. Išmaišykite.
Kitame dubenyje sumaišykite visus skystus produktus.
Sumaišykite abi mases ir sudėkite tešlą į keksinę (10x24 cm) formą. Ant tešlos sudėkite saldainių gabaliukus. Ant viršaus suberkite trupinius.
Kepkite apie valandą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Aušinkite formoje apie 10 min., po to atsargiai išimkite ant grotelių.
Skanaus.