Sunkaus ir drėgno, labai šokoladinio kekso be kiaušinių receptas. Tobulas desertas prie kavos.
![Veganiškas šokoladinis keksas_vmg receptas_kekso receptas_veganiškas pyragas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_e59a9262d3bc49f4ac5d39c3d03df0fa~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_143,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_e59a9262d3bc49f4ac5d39c3d03df0fa~mv2.jpg)
8-10 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 50 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Šokoladiniam keksui pagaminti reikia:
100 g veganiško šokolado
210 g miltų
60 g nesaldintos geros kokybės kakavos
150 g rudojo cukraus
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
250 ml augalinio pieno
80 g aliejaus
1. Šokoladą susmulkinkite. Galite tai padaryti smulkintuvu arba smulkiai supjaustykite peiliu. Sumaišykite miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
2. Į miltų ir kakavos mišinį supilkite augalinį pieną ir aliejų, viską išmaišykite tiek, kad tik susijungtų. Nepermaišykite. Pabaigoje suberkite šokoladą ir dar permaišykite.
3. Tešlą sudėkite į išklotą kepimo popieriumi formą (22 x 22 cm). Kepkite apie 50 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Aušinkite pirmiausia formoje, o po 15 min. – ant grotelių.
Pa(si)dovanok Alfo laiško prenumeratą
Kiekvieną penktadienį + 10 Alfo atrinktų receptų + gražesnės kasdienybės idėjos
Prenumeruok sau ar kitam čia.
Skanaus!