top of page

Kavinė, išteisinusi sovietų nusikaltimus salotoms

Kavinę „Osiris“ galima vadinti Rygos legenda, beveik kaip Vilniuje esančią „Neringa“. Tiesa, „Osiris“ yra gerokai jaunesnis už „kolegę“ Vilniuje – ši vieta, viena seniausių mieste, buvo atidaryta 1994 metais.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Vietiniai juokauja, kad „Osiris“ išteisino salotas, kurias sovietiniais metais visi buvo įpratę gauti paskendusias majoneze ir su morkų kubeliais. Kavinė garsėja didelėmis savo salotų porcijomis su daug šviežių daržovių. Joje galite sutikti latvių bohemos atstovų ir politikų – juk ir pati kavinė buvo įkurta Latvijos Nacionalinės operos direktoriaus.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Beje, lankydamiesi Rygoje, turėkite omenyje, kad tai – viena iš nedaugelio vietų, kur galite papusryčiauti nuo 8 val. ryte! Patikėkite, Rygoje tai vis dar yra retenybė, nes kavinės įprastai atsidaro nuo 10 val. Taigi, nuo ryto į „Osiris“ užsuka vietiniai, prašydami savo pamėgtų patiekalų – lojaliausiems lankytojams net nereikia meniu, nes patiekalų pasirinkimą jie moka mintinai. O ir kavinės personalas puikiai žino, ką mėgsta jų ištikimiausi lankytojai. „Osiris“ mėgsta stabilumą – didžioji dalis patiekalų čia tiesiog nesikeičia, bet kiekvieną trečiadienį atnaujinami ypatingi pasiūlymai.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Virtuvė pristatoma kaip Viduržemio jūros, bet čia rasite ir koldūnų, ir tradicines bulvių ir silkės salotas. Dar vienas dalykas, sutraukiantis žmones į „Osiris“ – itin patrauklios, Rygos mastu, kainos.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Naujausi įrašai

bottom of page