top of page

Kaunas pilnas skanaus maisto: 9 vėlyvųjų pusryčių vietos

Artėjant savaitgaliui ir šiltėjant orams vis rečiau norisi būti namuose. Ko gero, kiekvienas sutiktų, kad vienas geresnių savaitgalio scenarijų – vėlyvieji pusryčiai su draugais ar artimaisiais. VMGonline.lt pasižvalgė, kurios Kauno kavinės ir restoranai, juos ruošia. Išduosime, kad mūsų sąraše – ne vienas geriausių šalies restoranų trisdešimtuko dalyvis.

Pusryčiai, Unsplash.com
Unsplash.com nuotr.

UOKSAS

Šio restorano valgiaraštis kinta kartu su gamta ir atspindi ne sezonus, o mikrosezonus.

Vasaros sezonu (nuo gegužės mėn.) vėlyvieji pusryčiai vyksta tik šeštadieniais 12:00–16:00. Šaltaisiais metų laikais tuo pačiu metu čia galite užsukti ir sekmadienį.


Patiekalų, kurių kainos svyruoja nuo 4 iki 7 Eur, pasirinkimas

  1. Benedikto kiaušinis: su rūkyta lašiša arba vytintu kumpiu;

  2. Prancūziškas skrebutis: su uogomis, sūrio kremu, ledais arba kepta šonine ir klevų sirupu;

  3. „Burgeris“: „uokso“ kepta „brioche“ bandelė, rūkytas viščiukas, cukinija, „portobello“ grybai, čederis, „chipotle“ majonezas, bulvytės.

Facebook paskyra ČIA.

Adresas: Maironio g. 28


„Snobas“ – „uokso“ komandos kūrybos vaisius, kuris pirmiausia veikė Nidoje, o tik vėliau atsirado Kaune. Tai – dar viena vieta, kurią verta atsiminti ieškantiems aukščiausios kokybės.

Vėlyvieji pusryčiai vyksta šeštadieniais ir sekmadieniais nuo 11:00 iki 16:00.


Patiekalų pasirinkimas (kainos svyruoja nuo 5 iki 7 Eur):

  1. Prancūziškas skrebutis: svieste skrudinta „brioche“ duona, maskarponės sūrio kremas ir vanilė, šviežios uogos, šeivamedžio sirupas;

  2. „Ghi“ svieste kepta „kynva“ su daržovėmis ir kaimišku kiaušiniu;

  3. Blyneliai su petražolių „creme fraiche“ ir gruzdinta šonine;

  4. Prancūziškas omletas su vytintu kumpiu arba rūkyta lašiša;

  5. „Egg Benedict“: „brioche“ duona, sultenės, agurkas, kiaušinis, „hollandaise“ su rūkyta lašiša arba „jamon“ kumpiu;

  6. Angliški pusryčiai: „bratwurst“ ir kraujinės dešrelės nuo žarijų, keptas kiaušinis, troškintos pupelės, šoninė, „portobello“ grybai, „brioche“ duona.

Facebook paskyra ČIA.

Adresas: Karaliaus Mindaugo pr. 37


MONTE PACIS

Tai – restoranas, kurio virtuvei vadovauja šefas Rokas Vasiliauskas. Be jo čia įsikūręs to paties pavadinimo viešbutis. Pažaislio vienuolynas, Kauno marios, regioninis parkas šią vietą paverčia išskirtine.

Vėlyvieji pusryčiai vyksta kiekvieną sekmadienį nuo 12:00 iki 15:00.


Keletas pusryčių meniu (pagrindinių patiekalų kainos svyruoja nuo 3,70 iki 6,50 Eur, desertų ir užkandžių nuo 2,50 iki 4 Eur.) patiekalų:

  1. Naminė sezoninė granola su pienu arba natūraliu jogurtu;

  2. Benedikto kiaušinis (galima rinktis 1 vnt. arba 2 vnt.): „marškinėliuose“ virtas kiaušinis, „brioche“ duona, Serano kumpis, olandiškas padažas);

  3. Karališkas kiaušinis (galima rinktis 1 vnt. arba 2 vnt.): „marškinėliuose“ virtas kiaušinis, „brioche“ duona, sūdyta lašiša, olandiškas padažas);

  4. Omletas su daržovėmis;

  5. Blyneliai su klevų sirupu.

„Monte Pacis“ Facebook ČIA.

Adresas: T. Masiulio g. 31, Kaunas.

Keletą metų veikiantis Kauno restoranas pasirengęs priimti gerą maistą, paruoštą iš šviežių ir kokybiškų ingredientų, vertinantį svečią. Subtiliai prabangi erdvė įsikūrusi vienoje į Laisvės alėją atvedančių gatvių.

Vėlyvųjų pusryčių galite užsukti šeštadieniais ir sekmadieniais nuo 12:00 iki 15:00.


Patiekalų, kurių kainos svyruoja nuo 6 iki 8,50 Eur, pasirinkimas:

  1. Klasikiniai Benedikto kiaušiniai;

  2. Kiaušinienė;

  3. Šalta mangų sriuba;

  4. Krevetės ant naminės duonelės;

  5. Blyneliai su šviežiomis uogomis.

Facebook paskyra ČIA.

Adresas: Maironio g. 9


HOLAS

Tai – jauki vieta, kurioje galite pasislėpti nuo miesto šurmulio, nors įsikūrusi pačiame miesto centre. „Holas“ žinomas dėl išskirtinės terasos, kurioje taip pat galite mėgautis ir vėlyvaisiais pusryčiais.

Jų užsukite šeštadienį ir sekmadienį nuo 12:00 iki 15:00.


Patiekalų pasirinkimas:

  1. „Scotch Egg“ – tradicinis britų patiekalas, patiekiamas su bulvių šiaudeliais, garstyčių-agurkėlių bei pomidorų padažais;

  2. Prancūziškas skrebutis su šonine / čoriso dešra / „portobello“;

  3. Keptas kiaušinis su pupelėmis, šonine, keptomis daržovėmis;

  4. Įvairių rūšių kruasanai: su kumpiu, čoriso dešra / tunu ir alyvuogėmis / mocarela bei pestu / skrudinta šonine ir kiaušiniu;

  5. Izraelietiška „shaksouka“.

Facebook paskyra ČIA.

Adresas: Laisvės al. 84B


MOMO GRILL

Šis restoranas, kaip teigia restorano atstovai, daro tai, ką geriausiai išmano: jie sujungia žinias ir jausmus, kad kliento gomūrį užplūstų didžiausias malonumas. „Momo Grill“ yra žinomo virtuvės meistro Vytauto Samavičiaus ant grotelių keptų mėsos patiekalų restoranas. Pusryčių metu čia visada galite pasigardžiuoti šefo ruošta sriuba bei naminėmis dešrelėmis.

Vėlyvieji pusryčiai vyksta šeštadieniais nuo 11:00 iki 13:00, sekmadieniais – nuo 11:00 iki 16:00.


Patiekalų, kurių kainos svyruoja nuo 4 iki 8,80 Eur, pasirinkimas:

  1. Granola: kokoso jogurtas, vyšnios;

  2. Kepti varškėčiai: uogos, vyšnių uogienė, grietinė;

  3. Benedikto kiaušiniai: špinatai, sūdyta lašiša, olandiškas padažas, avokadas;

  4. Skrebutis: duonos skrebutis, trinti avokadai, kiaušiniai „marškinėliuose“, skrudinta šoninė;

  5. Amerikietiškas blynas: kepti kiaušiniai, vytintas kumpis, klevų sirupas.

Facebook paskyra ČIA.

Adresas: Karaliaus Mindaugo pr. 18a


HOLY DONUT

Tai – tikra pusryčių karalystė: kiekvieną dieną čia galite mėgautis ne tik kava ir spurgomis, bet ir daugybe rūšių pusryčių patiekalų. Be to, šis pusryčių klubas įsikūręs pačiame miesto centre – tarp Laisvės alėjos ir senamiesčio. Užsukti galima ir su augintiniais.

Vėlyvųjų pusryčių patiekalų paragauti galima I–IV nuo 8:00 iki 21:00, V–VI nuo 9:00 iki 22:00, o VII – iki 21:00.


Pusryčių meniu labai platus, čia kiekvienas suras sau tinkantį variantą. Kainos svyruoja nuo 2,20 iki 6,50 Eur. Štai keletas patiekalų:

  1. Amerikietiški blynai (su šonine, klevų sirupu ir lydytu sviestu / su plakta grietinėle, uogomis, klevų sirupu ir lydytu sviestu / su migdolų pienu, juoduoju šokoladu ir klevų sirupu);

  2. Naujojo Orleano Benediktas su lašiša / šonine / čoriso dešra / daržovėmis;

  3. Varškėčiai su uogiene, grietine ir cinamonu;

  4. Įvarių rūšių didieji ir klasikiniai beigeliai.

Facebook paskyra ČIA.

Adresas: Vilniaus g. 37


„Višta puode“ restoranas įsikūręs pačiame Kauno centre, šalia legendinio „Metropolio“ viešbučio. Sezoniška, meistriška, modernu – tokiu moto vadovaujasi ši vieta, kurioje valgiaraštis keičiasi kas sezoną, o kai kai kurie patiekalai turi savo istoriją – gaminami pagal senus giminaičių receptus.

Vėlyvieji pusryčiai vyksta sekmadieniais nuo 11:00 iki 14:00.

Į pusryčių kainą (12 Eur / asm.) įeina:

  1. Pusrytinių užkandžių rinkinys;

  2. Karštas patiekalas pasirinktinai: omletas, Benedikto kiaušinis, kiaušinienė, varškės apkepas, košės, keptas obuolys su varške;

  3. Kava arba arbata ir stalo vanduo.


Facebook paskyra ČIA.

Adresas: Daukanto g. 23



Naujausi įrašai

bottom of page