Dofinas. Pagal žodyną – tai viduramžių Prancūzijoje karaliaus sosto įpėdinių titulas, šį titulą turintis asmuo. Teigiama, kad 1540 metais Kotrynos Mediči dvaro virėjas Popelinis per puotą pristatė naująjį gruzdintos plikytos tešlos kepinį. Kai įdėjo virtų bulvių, džiaugėsi visi karališkojo sosto įpėdiniai.
Dofino bulvytėms pagaminti reikia:
1 porcija pagrindinės plikytos tešlos
300 g virtų ir sugrūstų bulvių
Žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
Aliejaus gruzdinti
1. Pagamintą pagal pagrindinį receptą tešlą sumaišykite su grūstomis bulvėmis ir muskato riešutu. Įkaitinkite aliejų. Spauskite pro konditerinį maišelį arba formuokite dviem šaukštais ant padėklo arba ant kepimo popieriaus apvalius pyragaičius, po to juos atsargiai sudėkite į aliejų. 2. Kepkite, kol pasidarys gražios auksinės spalvos. Patikrinkite, kaip iškepė.
3. Gruzdinant svarbu neperkaitinti ir nesudeginti. Jei, įdėjus medinį iešmelį į įkaitintą aliejų, iš karto aplink iešmelį susidaro burbuliukai, vadinasi, aliejus yra gerai įkaitęs.
Skanaus!