top of page

KARŠTI 4 SŪRIŲ SUMUŠTINIAI (Receptas)

Karšti sumuštiniai – ir greitų, ir vėlyvųjų pusryčių karaliai, o dažnai ir pavakarių idee fix, ypač, kai esame labai alkani ir kažko labai skanaus ir šilto norisi čia ir dabar.  Be to, tai visada geras pasirinkimas draugų vakarėliams, nes labai dera su nealkoholiniu alumi, vynu, sidru ar kokteiliu.

Pagal šį receptą greitai ir lengvai paruošite visą padėklą karštų sumuštinių su skirtingais sūriais. Greiti pusryčiai, vakarienė ar vakarėlis taps degustaciniu skonių nuotykiu. 


karšti sumuštiniai_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagramo profilyje čia

 

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


4 asm. 

Gaminimo laikas: apie 15 min.


Karštiems sumuštiniams pagaminti reikia:

  • 4 riekelių FAZER RAUGO sumuštinių duonos 

  • 50 g DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Piquant“

  • 20 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto 

  • 2–3 šaukštų juodųjų serbentų džemo 

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės 

  • 100 g RAMBYNO tepamo sūrelio „Mildutė“

  • 50–100 g GERMANTO sūrio „Tilsit“ 

  • 100 g mocarelos 

  • Keleto rozmarino lapelių

  • 2 šaukštų medaus 

  • 20 g kedrinių pinijų 

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio 


Karšti sumuštiniai_Alfo receptas
VMG nuotr.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temp. ir joje apskrudinkite FAZER RAUGO sumuštinių duonos riekeles.

  2. Sutarkuokite DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietąjį sūrį „Piquant“. 

  3. Ant duonos tepkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą ir serbentų džemą.  Užberkite citrinos žievelės.  

  4. Ant kiekvienos duonos riekelės uždėkite po šaukštelį RAMBYNO tepamo sūrelio „Mildutė“. 

  5. Sumuštinius apibarstykite GERMANTO sūriu „Tilsit“. 

  6. Stambesniais gabalėliais paplėšykite mocarelos sūrį ir paskaninkite rozmarino lapeliais. 

  7. Dėkite sumuštinius kepti į orkaitę 4–5 min., kol sūris gražiai išsilydys.

  8. Iškepusius apšlakstykite medumi, apibarstykite kedrinėmis pinijomis bei paskaninkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu. 


Gardžių atradimų.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page