Labai greitas ir geras sprendimas, kai vienam norisi pyrago, kitam blyno, o trečiam tiesiog saldaus deserto. Karamelizuotos tortilijos su bananais – nei blynas, nei pyragas – viskas viename! Saldus pusryčių patiekalas, greitas desertas svečiams (namiškiams) palepinti, o kartu ir saldi klasika, ypač, kai patiekiama su ledais ir mėtos lapeliu.
Negalima nepanuodėmiauti!
Video receptą žiūrėk Alfo instagramo profilyje čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2 asm.
Gaminimo laikas: 15 min.
Karamelizuotoms tortilijoms pagaminti reikia:
2 tortilijų
1 MAGIJA glaistyto sūrelio su vanile
1 banano
50 g PERGALĖ juodojo šokolado su karamelizuotais migdolais ir apelsinų gabaliukais
20 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
10 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
20 g migdolų likerio
½ raudonojo apelsino
Vanilinių ledų (patiekti)
Mėtų lapelių (papuošti)
Ant tortilijų dėkite MAGIJA glaistyto sūrelio su vanile gabalėlius ir paskleiskite po visą pagrindą.
Supjaustykite bananą riekelėmis, dėkite ant tortilijos, užtarkuokite PERGALĖ juodojo šokolado su karamelizuotais migdolais ir apelsinų gabaliukais, tada perlenkite tortilijas pusiau.
Į įkaitintą keptuvę dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto, išlydykite ir jame apkepkite tortilijas.
Į kitą keptuvę taip pat dėkite saldžios grietinėlės sviesto, jį išlydykite, berkite DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus ir maišydami supilkite migdolų likerį. Uždekite jį, kad išgaruotų alkoholis ir liktų tik jo aromatas. Patarkuokite apelsino žievelės ir išspauskite apelsino sulčių.
Į gautą masę sudėkite paruoštas tortilijas ir jas karamelizuokite.
Tortilijas patiekite su vaniliniai ledais.
Papuoškite mėtų lapeliais ir užtarkuokite apelsino žievelės.
Gardžių atradimų.