Bijote receptų, kuriose įrašyti kalmarai? Pradėkite nuo kalmarų, čoriso ir vynuogių troškinio!
![Kalmarų, čoriso ir vynuogių troškinys, vmg receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_f352acf8f2c349988addd93c2d91e348~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_97,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_f352acf8f2c349988addd93c2d91e348~mv2.jpg)
6 asm.
Gaminimas 35 min.
Kalmarų, čoriso ir vynuogių troškiniui pagaminti reikia:
400 g kalmarų
2 didelių svogūnų
4 šviežių pomidorų arba 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
1 raudonosios paprikos
300 g besėklių žaliųjų vynuogių
200 g Serrano BBQ chorizo dešrelės arba dešros „Chorizo Vela extra"
4 skiltelių česnako
Kelių šviežių lauro lapų
Druskos, pipirų
Žiupsnelio cukraus
Aliejaus (kepti)
1. Kalmarus nuplaukite ir supjaustykite žiedais. Svogūnus, pomidorus ir papriką supjaustykite smulkiais kubeliais. Vynuoges perpjaukite per pusę, o čoriso dešrą supjaustykite griežinėliais.
2. Keptuvėje apkepkite svogūnus ir papriką, sudėkite čoriso dešrą ir kalmarus. Šiek tiek paskrudinkite ir sudėkite peiliu kapotus pomidorus, traiškytas česnako skilteles ir lauro lapus. Paskaninkite troškinį druska, pipirais ir cukrumi.
3. Troškinkite apie 10 min. ir pabaigoje sudėkite vynuoges. Patiekite su skrudinta itališkos duonos riekele.
Skanaus!