top of page

Kalmarų, čoriso ir vynuogių troškinys (Receptas)

Bijote receptų, kuriose įrašyti kalmarai? Pradėkite nuo kalmarų, čoriso ir vynuogių troškinio!

Kalmarų, čoriso ir vynuogių troškinys, vmg receptas
VMG nuotr.

6 asm.

Gaminimas 35 min.


Kalmarų, čoriso ir vynuogių troškiniui pagaminti reikia:

  • 400 g kalmarų

  • 2 didelių svogūnų

  • 4 šviežių pomidorų arba 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse

  • 1 raudonosios paprikos

  • 300 g besėklių žaliųjų vynuogių

  • 200 g Serrano BBQ chorizo dešrelės arba dešros „Chorizo Vela extra"

  • 4 skiltelių česnako

  • Kelių šviežių lauro lapų

  • Druskos, pipirų

  • Žiupsnelio cukraus

  • Aliejaus (kepti)

1. Kalmarus nuplaukite ir supjaustykite žiedais. Svogūnus, pomidorus ir papriką supjaustykite smulkiais kubeliais. Vynuoges perpjaukite per pusę, o čoriso dešrą supjaustykite griežinėliais.

2. Keptuvėje apkepkite svogūnus ir papriką, sudėkite čoriso dešrą ir kalmarus. Šiek tiek paskrudinkite ir sudėkite peiliu kapotus pomidorus, traiškytas česnako skilteles ir lauro lapus. Paskaninkite troškinį druska, pipirais ir cukrumi.

3. Troškinkite apie 10 min. ir pabaigoje sudėkite vynuoges. Patiekite su skrudinta itališkos duonos riekele.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page