
Reikia:
300 g kalakutienos faršo
150 g pievagrybių
1 svogūno
50 g sviesto
80 ml grietinėlės
1 kiaušinio
70 g batono
10 g šviežio baziliko
druskos,pipirų,muskato
aliejaus kepimui
1. Keptuvėje įkaitintame svieste apkepinkite smulkintą svogūną. Suberkite smulkintus pievagrybius, pagardinkite druska ir pipirais. Lengvai apkepinkite, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
2. Į virtuvinio kombaino indą sudėkite batoną, baziliką, kiaušinį, muskatą, supilkite grietinėlę ir gerai sutrinkite.
3. Gautą masę sumaišykite su kalakutienos faršu ir keptais pievagrybiais. Pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
4. Iš gautos masės drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kotletukus.
5. Juos kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.