top of page

Kalakutienos filė įdaryta džiovintais mangais ir grybais (naujametinė patiekalo idėja)


Sukate galvą, kaip nustebinti svečius po kalėdinio vaišių stalo? Alfas siūlo pasigaminti sultingą

kalakutieną, kuriai ypatingo skonio suteiks grybai ir mangai.


grybais ir mangais įdaryta kalakutiena_receptas su kalakutiena_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


2 asm.

Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.


Įdarytai kalakutienos filė pagaminti reikia:

  • 1 saujos pievagrybių

  • 1 saujos šitakių

  • 1 svogūnėlio

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 100 g šalto rūkymo šoninės

  • 1 saujos džiovintų mangų

  • 5 šaukštų OBELIŲ sviesto skonio rapsų aliejaus

  • 3 riekelių TOSTE skrudinimo duonos „Protein“

  • 7–8 šaukštų FELIX mangų ir aitriųjų paprikų padažo

  • 1 kg kalakutienos krūtinėlės

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska

  • Žiupsnelio KOTANYI malto kumino

  • 1 saujos granatų sėklų

  • 1 saujos mėgstamų prieskoninių žolelių

1. Pievagrybius ir šitakius susmulkinkite stambesniais gabaliukais. Svogūnėlį ir česnaką

supjaustykite smulkiai.

2. Šaltai rūkytą šoninę ir džiovintus mangus supjaustykite juostelėmis.

3. ZYLE keptuvėje įkaitinkite OBELIŲ sviesto skonio rapsų aliejų ir jame apkepkite

smulkintą šoninę, grybus ir svogūną apie 2–3 min. Sudėkite smulkintą česnaką ir

smulkintus džiovintus mangus.

4. TOSTE duonos „Protein“ riekeles supjaustykite kubeliais.

5. Į keptuvę pilkite FELIX mangų ir aitriųjų paprikų padažo ir gerai išmaišykite. Sudėkite

smulkintą duoną.

6. Kalakutienos krūtinėlę įpjaukite ir išskleiskite. Abi puses pagardinkite KOTANYI malta

kalendra, aitriųjų paprikų dribsniais su druska bei maltu kuminu. Tada prikimškite

pagamintu įdaru ir suriškite mėsininko virve.

7. Apšlakstykite sviesto skonio rapsų aliejumi ir kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 40

min., kol vidinė kalakutienos krūtinėlės temperatūra pasieks 65–70 °C. Iškepę, leiskite

mėsai pailsėti apie 8–10 min.

8. Kalakutienos kepsnį patiekite su mangų ir aitriųjų paprikų padažu, granatų sėklomis,

prieskoninėmis žolelėmis bei jūsų mėgstamu garnyru.


Skanaus.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page