Kalėdinė Pavlova su uogomis


Kalėdinė Pavlova su uogomis, vmg receptas

8 asm.

Gaminimas 40 min.

Kepimas 3 val. 30 min.

Orkaitės t-ra 120 °C


Reikia:

  • 4 kiaušinių baltymų

  • 200 g cukraus

  • 1 šaukštelio acto

Kremui:

  • 130 ml maskarponės sūrio

  • 130 ml grietinėlės (36 % riebumo)

  • 1 šaukšto cukraus

  • Uogų (papuošti)

1. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Po vieną šaukštą įmaišykite cukrų, o tada – actą.

2. Iš morengo masės suformuokite norimos formos paplotį. Kepkite iki 120 °C įkaitintoje orkaitėje 30 min., tada kaitrą sumažinkite iki 100 °C ir dar kepkite 3 val.

3. Kremui maskarponę išplakite su grietinėle ir cukrumi – tik neperplakite.

4. Iškepusį ir ataušusį morengą tepkite maskarponės kremu ir puoškite uogomis.