Ypač purūs varškėčiai be kepimo miltelių ir beveik be miltų

Varškėčiai yra vienas mėgstamiausių pusryčių patiekalų. Išbandykite receptą itin purių keptų varškėčių, kuriuos galite patiekti ir su uogiene, ir su lašiša!

kepti varškėčiai,  receptas

Keptiems varškėčiams reikia:

  • 500 g kreminės arba birios varškės

  • 1 kiaušinio

  • 2 šaukštų miltų

  • Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos

  • Aliejaus (kepti)

Patiekti

Sūrūs varškėčiai su lašiša, grūdėtąja varške, pomidorais ir agurkais:

  • KIETAVIŠKIŲ geltonųjų slyvinių pomidorų

  • Grietinės

  • Grūdėtosios varškės

  • Sūdytos arba rūkytos lašišos, silkės arba kitos žuvies, svogūnų laiškų

  • Mikrožalumynų

Saldūs varškėčiai su cukraus pudra ir uogomis:

  • DANSUKKER cukraus miltelių

  • Šviežių arba šaldytų uogų

  • Mėtų, šalavijo lapelių

1. Jeigu naudojate birią varškę, ją sutrinkite trintuvu arba pertrinkite per sietelį.

2. Kiaušinį paplakite atskirai ir varškę sudėkite į jį, o ne atvirkščiai. Taip kiaušinis pasiskirstys varškėje tolygiai. Išmaišykite. Maišykite šaukštu, o ne plakite.

3. Suberkite miltus ir įberkite truputį SANTA MARIA akmens druskos. Išmaišykite ir palikite 10–15 min. pastovėti.

4. Aliejumi suvilgytomis rankomis formuokite varškėčius.

5. Apvoliokite juos miltuose.

6. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir dėkite varškėčius. Kepkite maždaug po 2 min. iš kiekvienos pusės, kas minutę pavartydami.

7. Iškepusius varškėčius padėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės. 

8. Užkandiniam variantui varškėčius serviruokite ant medinės lentelės su KIETAVIŠKIŲ geltonaisiais pomidorais, grietine, grūdėtąja varške, daržovėmis ir būtinai svogūnų laiškais.

9. Saldžius varškėčius patiekite pabarstę DANSUKKER cukraus milteliais ir šviežiomis arba šaldytomis uogomis.



ALFO PATARIMAI:


  • Kvietinius miltus galite keisti kukurūzų miltais.

  • Keptuvę įkaitinkite sausai. Patikrinti, ar įkaitusi keptuvė, galima įlašinus kelis lašus vandens – jie turi iš karto išgaruoti.

  • Saldiems varškėčiams galite į tešlą įtarkuoti citrinos žievelės, įberti cinamono, įdėti vanilės.

  • Neperkraukite keptuvės varškėčiais – jie turi kepti laisvai, o ne susigrūdę. 


Skanaus!