Kūrybinės dirbtuvės: gaminame javainių batonėlius


Ar yra žmonių, kurie nemėgsta batonėlių? Labai abejojame... Parduotuvėse galima rasti šokoladinius ir javainių batonėlius. Pirktiniai javainių batonėliai, žinoma, sveikesni nei šokoladiniai, tačiau sveikiausi jie tada, kai pasigaminate patys. Ir kaip tik pačių pagamintus galima vadinti sveikais užkandžiais. 

Kviečiame susikurti batonėlį tokį, koks Jums patinka!


Javainių batonėlis, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


Kad pasigamintumėte javainių batonėlį namuose, reikia visai nedaug: pasirinkti mėgstamus ingredientus, viską sumaišyti ir arba iškepti, arba sustingdyti. Viskas paprasta kaip du kart du, o galiausiai jūs turite sveiką, nenuobodų ir smagų užkandį.


Reikia:

Produktai, naudojami kaip batonėlių pagrindas:

  • Avižiniai ir kitų grūdų dribsniai, geriausia naudoti viso grūdo

  • Nesaldinti spraginti burnočiai, grikiai

  • Kokosų drožlės

  • Riešutai

Skanūs ir naudingi priedai:

  • Kanapių sėklos arba jų branduoliai

  • Aguonos (baltosios ir juodosios)

  • Sezamų sėklos (juodosios ir baltosios)

  • Gysločių luobelės

  • Saulėgrąžų sėklos

  • Moliūgų sėklos


javainių batonėliai, VMG receptai