top of page

Jurgita Djakonovaitė: „Žalia-gardu“

Vos pamačiusi vasarinės pievos žalumo knygos viršelį ir pavadinimą „Žalia-gardu. Sveiki patiekalai pagal sezoną“, pamaniau, kad tai – eilinis leidinys apie sveiką maistą, kurio turinys kartojasi neretoje receptų knygoje.

Tačiau atsivertus domėn kliuvo išradingi ir niekur kitur nematyti receptai. Šioje Jurgitos Djakonovaitės knygoje nėra kliše tapusių receptų, kuriuos lengva surasti internete. Nepirkite šios knygos, jei norite „pradėti maitintis sveikai“. Pirkite ją tada, kai ieškosite idėjų ir įvairovės kasdienėje lėkštėje. Tai yra tas pats, kas vienai dienai išlįsti iš keturių vienodų sienų biuro ir elektroninius laiškus atrašyti gulint pievoje.

Vienu banaliu sakiniu – ši knyga subalansuota žaliavalgiams, bet tinkama visiems. Pateikiu 3 labiausiai suintrigavusius receptus (tai tie, kuriuos, pravertus knygą, norisi iš karto išmėginti):

Karamelinis „ledų“ tortas. Pamėginkite, viskas pavyksta, ir žaliavalgiški ledai labai primena tikrus.


_MG_0008

Pikantiška moliūgienė su adžika. Jei šiuo metų laiku neturite moliūgo, galima jį pakeisti cukinija.


_MG_0012

Šokoladinis gardėsis su traškiais riešutais ir kertuočiais. Neregėtas ir įdomus derinys. Būtinai išmėginkite!


_MG_0010

Leidykla „Laisvos valandos“.

Jurgita Djokonovaitė: „Žalia-gardu. Sveiki patiekalai pagal sezoną“.

Naujausi įrašai

bottom of page