Jei neturite kamščiatraukio: 5 nesudėtingi vyno atidarymo būdai

Eilinis scenarijus: pasikviečiate svečių į namus, ruošiate skanią vakarienę, žadate atidaryti vyno ir staiga – o siaube, nes kamščiatraukio savo vietoje stalčiaus kampe nėra. Apieškote visą virtuvę, įkišate nosį net į šaldytuvą ar saldumynų spintelę, tačiau kamščiatraukis tikrai kažkur kitur. Ir, o taip, prisimenate, kaip aną vakarą paskolinote jį kaimynei. Vis dėlto, svečiai laukia, vakarienė šąla, o pyragas orkaitėje baigia sudegti – veikti reikia greitai ir efektyviai, net ir be kamščiatraukio. Į pagalbą pasitelkite vieną šių patarimų ir daugiau tai nebepasikartos!

1. Įstumkite kamštį į vidų. Gal ir ne estetiškiausiai atrodantis būdas, bet jūsų svečiai supras – jiems patiems ne kartą teko taip daryti, nes šis būdas pats lengviausias. Pirmiausia peiliu, dantų krapštuku ar kitu smailiu daiktu pradurkite siaurą kiaurymę kamštyje. Pro šią kiaurymę išeis oras iš butelio. Paimkite buką lazdelę (tam puikiai tiks nedidelio medinio šaukšto kotas) ir palengva stumkite kamštį į butelio vidų. Kamštis turėtų staigiai įslysti į vyno butelį ir galėsite lengvai pilstyti vyną.

2. Pasinaudokite nedideliu peiliu. Įsmeikite peilį kuo giliau į butelio kamštį. Peilio ašmenys neturėtų būti platesni nei kamštis, todėl naudokite mažą peilį. Pamažu peilį sukite ir kelkite į viršų, taip traukdami kamštį. Šis turėtų lengvai išslysti. Naudodami šį būdą laikykitės saugumo reikalavimų ir būkite atsargūs, nes panaudojus per didelę jėgą peilis gali išsprūsti iš kamščio ir sužeisti.

3. Į pagalbą pasitelkite žirkles. Su žirklėmis ištrauksite butelio kamštį tokiu pat principu kaip ir naudodamiesi peiliu. Vienus žirklių ašmenis įsmeikite į kamštį ir palengva sukdami jį traukite. Su žirklėmis tikimybė susižeisti mažesnė, o ir ištraukti kamštį yra šiek tiek lengviau nei peiliu.

4. Vinys ir plaktukas? Kodėl gi ne! Šis būdas skirtas inžinerinių savybių turintiems žmonėms, kurie po ranka virtuvėje turi ne kamščiatraukį, o plaktuką. Plaktukas turėtų būti skirtas ne tik kalimui, bet ir vinių ištraukimui. Jei turite atliekamą nemažą varžtą, įsukite jį į kamštį, o tada plaktuko galu traukite tą varžtą kartu su visu kamščiu. Galite naudotis ir vinimis, bet paprastai jos būna mažesnės, tad įsmeikite kelias ir tada traukite kamštį tokiu pačiu principu. Vietoje plaktuko puikiai tiks ir replės – tik tam, kad atidarytumėte vyno butelį, prireiks daugiau jėgos.

5. Jūsų asmeninis kamščiatraukis. Iš tiesų, kamščiatraukį pasidaryti patiems nėra taip sudėtinga. Jums prireiks… pakabos, kurios metalinis kablys atsisuka. Atsukite tą kablį ir kamščiatraukio principu įsukite jį į vyno kamštį. Kai kablys nebeklibės ir bus įsuktas pakankamai giliai ir tvirtai, stipriai traukite kamštį iš butelio. Jeigu labai sudėtinga, galite prie kablio pririšti virvelę ir tuomet traukti laikydami už jos. Tai šiek tiek palengvins procesą.

#kamščiatraukis #vynas #vynoatidarymas

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg