Toks mėgstamas, bet gerokai „lengvesnis": žuvies kebabas salotose

Paaukojome lavašą, pitą, tortiliją ir visus panašius. Pasilikome sau tik salotų lapą.... patikėkite, salotų lapas gali puikiai suvaidinti bandelę. Taigi, turime mėgstamo kebabo receptą, tik su mažiau angliavandenių.


žuvies kebabas salotos lape, receptas, lengva vakarienė
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

2-3 asm.

Gaminimas 15 min

Kepimas 20 min


Žuvies kebabui reikia:

  • 0,4 kg baltos žuvies (malti)

  • 1 mažo svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • Kelių šakelių krapų

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukšto garstyčių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės

  • Salotų lapų, įvairių daržovių (patiekti)

Padažui:

  • 1 nedidelio trumpavaisio agurko

  • 200 g graikiško jogurto

  • 1 mažos smulkintos skiltelės česnako

  • Mėtų šakelės

  • Žiupsnelio druskos

  1. Sumalkite žuvį kartu su svogūnu, česnaku ir krapais. Paplakite kiaušinį, supilkite, sudėkite garstyčias ir sumaišykite, įberkite druskos, citrinų žievelės.

  2. Viską išmaišykite, drėgnomis rankomis suformuokite kukulius ir padėkite 15 min. į šaldytuvą.

  3. Po to sudėkite kukulius į kepimo skardą ir kepkite 20 min iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

  4. Padažui sutarkuokite agurką burokine tarka, nuspauskite skystį ir sumaišykite su visais likusiais produktais.

  5. Kebabą patiekite su daržovėmis, salotų lapais ir padažu.


Skanaus!