Umamio skonio pilnų šviežutėlių pomidorų salotos yra vasaros populiariausias patiekalas, garnyras, salotos, užkandis ir kas tik norite. Išbandykite receptą ne tik su mocarela (Klasika!), bet ir vynuogėmis. Puikus derinys.
2 asm.
Pomidorų salotoms pagaminti reikia:
400 g įvairių pomidorų
200 g žaliųjų vynuogių su šakelėmis
1 ryšulėlio bazilikų
1 šakelės mėtų
2 vnt. itališkų buivolių pieno mocarelos sūrių SORI (su saugoma kilmės vietos nuoroda)
40 g kepintų kedrinių pinijų
4–5 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Vynuogių šakeles apšlakstykite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus ir lengvai apkepkite įkaitintame grilyje po 30 sekundžių iš abiejų pusių. Vynuoges atvėsinkite ir nuskabykite.
Pomidorus supjaustykite vienodais, kąsnio dydžio gabaliukais. Vynuoges perpjaukite per pusę, jeigu reikia pašalinkite sėklas.
Pomidorus, vynuoges sudėkite į dubenį ir permaišykite su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais.
Bazilikams ir mėtoms nuskabykite lapelius. Su popieriniu rankšluosčiu nusausinkite itališkus buivolių pieno mocarelos sūrius SORI ir apibarstykite jį druska.
Didesnius bazilikų ir mėtų lapelius sukapokite ir sumaišykite su likusiu alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
Pomidorų ir vynuogių salotas sudėkite į lėkštę, ant jų dėkite bazilikų lapelius, mocarelos sūrį, apibarstykite kedrinėmis pinijomis, pašlakstykite gautu žolelių aliejumi ir patiekite.
Skanaus!