Burgundiški kiaušiniai, įdaryti žuvimi ir marinuotais agurkais (Receptas)
- eglerace
- prieš 3 valandas
- 2 min. skaitymo
Mažas, bet įspūdingas Naujųjų metų vaišių stalo akcentas.
Karštame raudonajame vyne mirkytos kiaušinių baltymų puselės, įdarytos tunu, rūkyta žuvimi, bri sūriu ir ikrais – šventiškas, turtingas, ne tik skonio, bet ir estetinį įspūdį paliekantis apetaizeris. Tai daugiau nei tiesiog įdaryti kiaušiniai – tai pirmas ir labai svarbus šventės akordas.
Sukurta Naujiesiems, bet praturtins ir Kalėdas!

Video receptą žiūrėkite VMGONLINE instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
4 asm.
Gaminimo laikas: 25 min.
Mirkymo laikas: 5 val.
Burgundiškiems kiaušiniams paruošti reikia:
KIAUŠINIAMS PARUOŠTI:
3–4 kiaušinių
500 ml sauso raudonojo vyno
4 šaukštų šaltyje džiovintų burokėlių miltelių
Mėgstamų žalumynų kiaušiniams papuošti
ĮDARUI:
2–3 KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotų agurkų „Legendiniai“
70 g nesmulkinto tuno savo sultyse
20 g karšto rūkymo skumbrės ar ungurio
½ mėlynojo svogūno
2 šaukštelių KIKKOMAN sojų padažo su citrinų sultimis „Ponzu“
2 šaukštelių šaltyje džiovintų burokėlių miltelių
Žiupsnelio SALDVA pipirų mišinio
10 g ILE DE FRANCE bri sūrio riekelėmis
2–3 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Originalus“
2–3 šaukštų skrudintos juodos duonos trupinių
Keleto GAIDELIS krekerių su sūriu
20 g raudonųjų ikrų

Kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite apie 8 min., kad tryniai būtų kieti. Atvėsinkite, nulupkite ir perpjaukite pusiau, išimkite trynius.
Raudonąjį vyną pašildykite, bet neužvirkite, suberkite liofilizuotus burokėlius ir išmaišykite. Baltymų puseles dėkite į vyną taip, kad jos būtų visiškai apsemtos. Palikite kambario temperatūroje kelioms valandoms.
KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotus agurkus „Legendiniai“ supjaustykite nedideliais kubeliais.
Į NINJA elektrinę trintuvę dėkite agurkus, virtų kiaušinių trynius, tuną, skumbrę ir smulkiai pjaustytą svogūną. Pilkite KIKKOMAN sojų padažą su citrinų sultimis „Ponzu“.
Berkite burokėlių miltelius, SALDVA pipirų mišinį ir gabaliukais laužytą ILE DE FRANCE bri sūrį. Dėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezą „Originalus“.
Iš vyno išimkite baltymų puseles, šaukšteliu išskobkite vidinę dalį ir sudėkite į elektrinį trintuvą. Viską gerai sutrinkite.
Paruoštą masę sudėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite į kiaušinių puseles.
Užberkite skrudintos duonos, GAIDELIS krekerių su sūriu trupinių ir ikrų.
Papuoškite žalumynais.

Patarimas
Kuo ilgiau laikysite ir kuo karštesnis bus vynas, tuo intensyvesnė bus spalva, tačiau tuo labiau gali išryškėti kietesnio baltymo tekstūros efektas – pasirinkite pagal tai, kokio rezultato norite.
Daugiau gardžių, iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo knygoje TYLA PRIEŠ AUDRĄ.
Gardžių atradimų.

























