top of page

Išragauk visą vasarą!

Vasara yra apie keliones, nuotykius ir atradimus – ne tik ilgų kilometrų, naujų žemių, kultūrų,

žmonių, bet ir skonių – kuo natūralesnių, autentiškų, „patiektų” ir tradiciškai, ir netradiciškai, ir

kukliau, ir gal net labai drąsiai.

„Voruta” – natūralių vaisių ir uogų nealkoholinių vynų kolekcija ir jau daugybę metų tradicinę

vyndarystę puoselėjantis „Anykščių vynas” kviečia patirti vasaros skonius.



Autentiško vyno istorijos

Natūralūs vaisių ir uogų vynai – tai unikali Lietuvos gastronominio paveldo dalis, kurios pradžia,

manoma, siekia tarpukarį, kai būsimo vyno gamyklos „Anykščių vynas” įkūrėjo Balio

Karazijos šeima įsiveisė sodą, o netrukus, 1926-aisiais ir vyno daryklėlę mūrinio namo rūsyje,

kur ir buvo užraugti pirmieji 8000 litrų obuolių vyno. Vyno būta stulbinamai populiaraus – jis

išparduotas tais pačiais metais, net nespėjęs tinkamai subręsti.

Natūralaus nealkoholinio obuolių vyno autentišku skoniu, „išgautu” tradiciniu būdu tik iš itin

gerai prinokusių obuolių sulčių pagal senąją Balio Karazijos receptūrą, galima pasimėgauti ir

šiandien. Kaip, beje, ir kitų nealkoholinių skonių vynais – autentiškais, natūraliais, laiko

patikrintais.


Skonių nuotykiai

Nealkoholiniai vynai tinkami mėgautis ir „be palydos”, ir derinyje su maistu, ir gardinant, o

tiksliau kuriant „gilesnį”, sodresnį įvairių patiekalų skonį. „Nealkoholinis baltas vaisių vynas ir

raudonas – juodųjų serbentų, o taip pat vyšnių vynas tinka troškiniams, padažams gardinti,

gaminti želę, gaivius vasariškus punšus, kokteilius, limonadus, taip pat įvairių skonių ledukus

kokteiliams bei limonadams. Šlakelis nealkoholinio vaisių ir uogų vyno suteikia patiekalui papildomų skonio natų, o nealkoholiniai kokteiliai dabar visame pasaulyje yra visiškas trendas”, – ką skanaus nuveikti šią vasarą sufleruoja kultinis virtuvės šefas, kulinarinių laidų ir knygų autorius Alfas Ivanauskas.


Gardžios poros

Sodrios raudonos spalvos nealkoholinis juodųjų serbentų vynas “Voruta” pagamintas iš

Lietuvoje užaugintų juodųjų serbentų. Išsaugotas ryškus prisirpusių uogų aromatas ir ilgai

išliekantis saldžiarūgštis skonis. Juodųjų serbentų vynas dera su raudonos mėsos patiekalais,

troškinta žvėriena, vytintu šernienos kumpiu, dešrelėmis, ilgai brandintais sūriais.

Nealkoholinis vaisių vynas „Voruta“ – unikalios receptūros, pagamintas iš dealkoholizuoto

obuolių ir kriaušių vyno bei pagardintas obuolių, kriaušių ir svarainių sultimis. Be pridėtinio

cukraus. Subtilaus aromato, lengvo ir gaivaus skonio nealkoholinis baltasis vaisių vynas dera su

baltos žuvies, paukštienos, lietuviško sūrio ir keptų daržovių patiekalais.


Gardžių atradimų!

Naujausi įrašai

bottom of page