Vasara yra apie keliones, nuotykius ir atradimus – ne tik ilgų kilometrų, naujų žemių, kultūrų,
žmonių, bet ir skonių – kuo natūralesnių, autentiškų, „patiektų” ir tradiciškai, ir netradiciškai, ir
kukliau, ir gal net labai drąsiai.
„Voruta” – natūralių vaisių ir uogų nealkoholinių vynų kolekcija ir jau daugybę metų tradicinę
vyndarystę puoselėjantis „Anykščių vynas” kviečia patirti vasaros skonius.

Autentiško vyno istorijos
Natūralūs vaisių ir uogų vynai – tai unikali Lietuvos gastronominio paveldo dalis, kurios pradžia,
manoma, siekia tarpukarį, kai būsimo vyno gamyklos „Anykščių vynas” įkūrėjo Balio
Karazijos šeima įsiveisė sodą, o netrukus, 1926-aisiais ir vyno daryklėlę mūrinio namo rūsyje,
kur ir buvo užraugti pirmieji 8000 litrų obuolių vyno. Vyno būta stulbinamai populiaraus – jis
išparduotas tais pačiais metais, net nespėjęs tinkamai subręsti.
Natūralaus nealkoholinio obuolių vyno autentišku skoniu, „išgautu” tradiciniu būdu tik iš itin
gerai prinokusių obuolių sulčių pagal senąją Balio Karazijos receptūrą, galima pasimėgauti ir
šiandien. Kaip, beje, ir kitų nealkoholinių skonių vynais – autentiškais, natūraliais, laiko
patikrintais.
Skonių nuotykiai
Nealkoholiniai vynai tinkami mėgautis ir „be palydos”, ir derinyje su maistu, ir gardinant, o
tiksliau kuriant „gilesnį”, sodresnį įvairių patiekalų skonį. „Nealkoholinis baltas vaisių vynas ir
raudonas – juodųjų serbentų, o taip pat vyšnių vynas tinka troškiniams, padažams gardinti,
gaminti želę, gaivius vasariškus punšus, kokteilius, limonadus, taip pat įvairių skonių ledukus
kokteiliams bei limonadams. Šlakelis nealkoholinio vaisių ir uogų vyno suteikia patiekalui papildomų skonio natų, o nealkoholiniai kokteiliai dabar visame pasaulyje yra visiškas trendas”, – ką skanaus nuveikti šią vasarą sufleruoja kultinis virtuvės šefas, kulinarinių laidų ir knygų autorius Alfas Ivanauskas.
Gardžios poros
Sodrios raudonos spalvos nealkoholinis juodųjų serbentų vynas “Voruta” pagamintas iš
Lietuvoje užaugintų juodųjų serbentų. Išsaugotas ryškus prisirpusių uogų aromatas ir ilgai
išliekantis saldžiarūgštis skonis. Juodųjų serbentų vynas dera su raudonos mėsos patiekalais,
troškinta žvėriena, vytintu šernienos kumpiu, dešrelėmis, ilgai brandintais sūriais.
Nealkoholinis vaisių vynas „Voruta“ – unikalios receptūros, pagamintas iš dealkoholizuoto
obuolių ir kriaušių vyno bei pagardintas obuolių, kriaušių ir svarainių sultimis. Be pridėtinio
cukraus. Subtilaus aromato, lengvo ir gaivaus skonio nealkoholinis baltasis vaisių vynas dera su
baltos žuvies, paukštienos, lietuviško sūrio ir keptų daržovių patiekalais.
Gardžių atradimų!