Išradinga: vienas „Tabbouleh“ receptas – 5 skirtingi skoniai

„Tabbouleh“ yra tokios salotos, kurias galima pagaminti su įvairiausiomis kruopomis: bulguru, soromis, grikiais. Labai svarbu negailėti prieskoninių žolelių – jose ir slypi „tabbouleh“ paslaptis. Galite drąsiai dėti tokias žoleles, kokias tik turite po ranka.


grikių tabbouleh, salotos su grikiais vmg receptas
Shutterstock.com nuotr.

Gamindami šias ar bet kurias kitas mėgstamas salotas kaskart naudokite skirtingų skonių pirmo spaudimo rafinuotą rapsų „Obelių aliejų“: vieną kartą su šalto spaudimo kanapių sėklų aliejumi, kuris suteiks nestipraus kanapių sėklų poskonį, kitą kartą – su šalto spaudimo moliūgų sėklų aliejumi, kurio dėka salotos bus švelnaus moliūgų sėklų skonio. Jeigu norisi kažko labiau migdolinio, rinkitės rafinuotą rapsų aliejų su sodrios auksinės spalvos judrų aliejumi. Norisi šiek tiek aitriau – yra „Obelių rapsų aliejus" su čili pipirais, taip pat saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejus.

Žaiskite skoniais, nes virtuvėje neturi būti nuobodu!


„Tabbouleh“ su grikiais

Salotoms pagaminti reikia (4 asm):

  • 2 stiklinės išvirtų žalių grikių

  • 3 labai prinokę dideli pomidorai

  • Po ryšelį smulkiai supjaustytų prieskoninių žolelių (petražolių, kalendrų, mėtų) ir svogūnų laiškų

  • 1 nedidelis aitrusis pipiras

  • 1 citrinos sultys

  • 3 šaukštai pasirinkto skonio pirmo spaudimo rafinuoto rapsų „Obelių aliejaus“

  • Druskos pagal skonį

1. Pomidorus nulupkite, supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite aitrųjį pipirą.

2. Suberkite į dubenį grikius, pomidorus, pjaustytas prieskonines žoleles, aitrųjį pipirą ir viską gerai sumaišykite.

3. Įpilkite „Obelių aliejaus“, pagardinkite citrinos sultimis ir, pagal poreikį, druska.




Kodėl „Obelių aliejus“?

✔Aliejaus gamybai naudojami tik genetiškai nemodifikuoti rapsai.

✔Gaminant pirmo spaudimo rafinuotą rapsų aliejų taikomi technologiniai sprendimai, kurių dėka išsaugomas antioksidantas vitaminas E.

✔Tai pirmasis aliejus Lietuvoje, praturtintas vitaminu D.

✔Aliejuje išlaikytas tinkamas ir rekomenduojamas Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių santykis (2:1)

✔Aliejus pilstomas į kaip tik aliejui laikyti pritaikytą tarą – plastikinius butelius, kurių gamyboje nenaudojami bifenoliai. Tokiuose buteliuose laikomo aliejaus savybės nesikeičia.



Skanaus!


Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg