Norite sveikesnių, bet ir įdomesnių pusryčių? Pasigaminkite mirkytų grikių košės su mėlynėmis. Labai lengvas košės iš vakaro receptas. Skanaus!
![mirkytų grikių košė su mėlynėmis, vmgonline receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_4fa5aaad8b0e4d1abdca09abaa9fe2e6~mv2.png/v1/fill/w_49,h_53,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_4fa5aaad8b0e4d1abdca09abaa9fe2e6~mv2.png)
Mirkytų grikių košei su mėlynėmis pagaminti reikia:
200 g neskrudintų grikių
150 g šviežių arba šaldytų mėlynių
žiupsnelio druskos
1 šaukšto medaus arba DANSUKKER šviesiojo sirupo
1 šaukštelio kokosų aliejaus
kelių šaukštų šviežiai spaustų apelsinų sulčių ir šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
Kelių šaukštų riešutų sviesto
1. Grikius užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti bent 6 val. arba geriausiai per naktį.
2. Mirkytus grikius perplaukite ir maisto smulkintuvu sutrinkite su mėlynėmis, druska, medumi, kokosų aliejumi, apelsinų sultimis ir žievele.
3. Košę pagardinkite riešutų sviestu
Skanaus!