Naujas „Cornell University Food and Brand Lab“ atliktas tyrimas parodė, kad maisto šlovinimas (šių laikų atveju, pažymint nuotrauką grotelėmis #foodporn) nėra naujas reiškinys. Žmonija maistą erotizuoja jau daugiau nei 500 metų, skelbia Thedailymeal.com.
Tyrimo metu buvo nagrinėjama 750 europiečių ir amerikiečių dailės darbų, kurie buvo nutapyti per penkis šimtus metų, pradedant 1500 m. ir baigiant 2000 m. Dažniausiai ant dailininkų drobės atsidurdavo tokie dekadentiški patiekalai kaip jūros gėrybės ir kepiniai. Tačiau tyrėjai pabrėžia, kad šių paveikslų neturėtume suprasti kaip to meto mitybos atspindžio.
„Tapydami maistą menininkai grindė savo darbą troškimu ir aistra, o ne realybe“, – gautus rezultatus komentavo tyrimo vadovas Brianas Wansink.
O kaipgi geriau išmokti patraukliai įamžinti maistą, jei ne pradėjus sekti tuo užsiimančiu ir aistringai į maistą žvelgiančiu „The New York Times“ fotografu Andrew Scrivani @andrewscrivani?
A photo posted by Andrew Scrivani (@andrewscrivani) on Jun 18, 2016 at 7:28am PDT
Mixing up some custard… A photo posted by Andrew Scrivani (@andrewscrivani) on Jun 13, 2016 at 8:10am PDT
A photo posted by Andrew Scrivani (@andrewscrivani) on Mar 11, 2016 at 4:40pm PST
Made some Dulce de Leche…you know…for work. A photo posted by Andrew Scrivani (@andrewscrivani) on Feb 28, 2016 at 11:49am PST
A photo posted by Andrew Scrivani (@andrewscrivani) on Feb 19, 2016 at 9:51am PST
I got beat to the punch today by @nytfood on this one…but I thought it worth posting here as well. #nytcooking #buttah A photo posted by Andrew Scrivani (@andrewscrivani) on Sep 23, 2015 at 4:38pm PDT
A photo posted by Andrew Scrivani (@andrewscrivani) on Feb 6, 2015 at 12:56pm PST
Winter Vegetable Soup Recipe: @martharoseshulman #nytcooking A photo posted by Andrew Scrivani (@andrewscrivani) on Jan 16, 2016 at 7:36pm PST
A photo posted by Andrew Scrivani (@andrewscrivani) on May 8, 2015 at 12:57pm PDT
Olive Oil, Lemon & Salt kind of make everything awesome. A photo posted by Andrew Scrivani (@andrewscrivani) on Jan 17, 2015 at 4:36pm PST
Comments