Ideali prieskonių lentynėlė – nei per daug, nei per mažai

Prieskonių lentynėlė – lyg sakralinė vieta virtuvėje jai aukojami ir aukojami vis nauji prieskoniai ir jų čia niekada nebūna mažiau nei buvo vakar. Tik daugiau – stiklainiukų, paketėlių, maišelių… Ir ateina laikas, kai ne tik nežinome, kokių turime, bet nerandame nei pipirų, nei lauro lapelių…



Tai ženklas, kad metas daryti generalinę tvarką. Kad ji būtų mažiau skaudus, keletas žurnalo VERDU IR KEPU vyr. redaktorės Elžbietos patarimų:


Parduotuvėje:


  • Pasitikite pagal rūbą pakuotė neturi būti suglamžyta ir suplyšusi.

  • Pirkdami prieskonius žinokite iš anksto, ar laikysite juos originalioje pakuotėje, ar subersite į naują indelį – tai padės geriau suplanuoti pirkimą.

  • Skaitome etiketę atidžiai: svarbi galiojimo data ir sudėtis. Prieskoniai turi galioti bent metus, o sudėtyje svarbus akcentas yra druska, nes prieskonių mišiniai neretai turi nemažai druskos. Jei naudojate prieskonius su druska, sūdykite patiekalą jau po prieskonių įbėrimo: paragaukite ir žinosite, ar reikia dar druskos papildomai, ar nebe.

  • Pakratykite pakelį – prieskoniai turi būti birūs, nesulipę.

  • NEPIRKITE DAUG PRIESKONIŲ – JIE GREITAI IŠSIKVEPIA. Dabar ne viduramžiai, kai už prieskonius galima buvo galvos netekti. Geriau mažiau, nei per daug.




Namuose:


  • Prieskonių lentynėlę įsirenkite toliau nuo drėgmės šaltinio. Garuojantys puodai irgi yra drėgmė.

  • Nelaikykite indelių su prieskoniais tiesioginiuose saulės spinduliuose.

  • Ant indų su prieskoniais parašykite ne tik jų pavadinimą, bet ir pirkimo datą – taip bus lengviau orientuotis.


Prie puodų:


  • tiesiai iš buteliuko neberkite prieskonių į garuojantį puodą, nes prieskoniai atidrėks – yra tekę išimti prieskonių mišinį gabalais? Tai va, čia dėl drėgmės.

  • imkite prieskonius tik sausu šaukštu,

  • prieš panaudojant prieskonius, galima pakaitinti ant sausos keptuvės, kad aromatas būtų intensyvesnis. Taip pat prieskonius galima pakaitinti ir aliejuje.




Prieskonių ir prieskoninių žolelių must have:


5 prieskoniai:

  1. <