Humusas su mangais ir kariu yra gardus, gana sotus, įdomaus skonio patiekalas, sukurtas dalintis. Labai tinka šventėms.

Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.
Humusui su mangais ir kariu pagaminti reikia:
400 g virtų arba konservuotų avinžirnių
1 prinokusio mango
1 žaliosios citrinos sulčių ir žievelės (pagal skonį)
Šiek tiek akvafabos (vanduo nuo avinžirnių virimo)
1 šaukšto tahinio
1 šaukštelio kario prieskonių
30 ml alyvuogių aliejaus
1 šaukšto grūstų aguonų
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto granatų sėklų
Keleto šakelių mėgstamų prieskoninių žolelių
Į trintuvo indą sudėkite avinžirnius, mango minkštimą, supilkite žaliosios citrinos sultis, įtarkuokite žievelės. Viską sutrinkite iki glotnios masės, jei ji yra per sausa, reguliuokite tirštumą su akvafaba.
Gautą masę sumaišykite su tahiniu, pagardinkite kario prieskoniais, alyvuogių aliejumi ir suberkite aguonas. Pasūdykite.
Apibarstykite granatų sėklomis ir prieskoninėmis žolelėmis. Galite patiekti su šviežia duona ir daržovėmis, o aš labiausiai mėgstu humusą su kaliarope.
Gardžių atradimų.