top of page

Humusas su mangais ir kariu (Receptas)

Humusas su mangais ir kariu yra gardus, gana sotus, įdomaus skonio patiekalas, sukurtas dalintis. Labai tinka šventėms.


humusas su mangais_Alfo receptas
VMG nuotr.

 

Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.

 

Humusui su mangais ir kariu pagaminti reikia:

  • 400 g virtų arba konservuotų avinžirnių

  • 1 prinokusio mango

  • 1 žaliosios citrinos sulčių ir žievelės (pagal skonį)

  • Šiek tiek akvafabos (vanduo nuo avinžirnių virimo)

  • 1 šaukšto tahinio

  • 1 šaukštelio kario prieskonių

  • 30 ml alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto grūstų aguonų 

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto granatų sėklų 

  • Keleto šakelių mėgstamų prieskoninių žolelių 


  1. Į trintuvo indą sudėkite avinžirnius, mango minkštimą, supilkite žaliosios citrinos sultis, įtarkuokite žievelės. Viską sutrinkite iki glotnios masės, jei ji yra per sausa, reguliuokite tirštumą su akvafaba. 

  2. Gautą masę sumaišykite su tahiniu, pagardinkite kario prieskoniais, alyvuogių aliejumi ir suberkite aguonas. Pasūdykite. 

  3. Apibarstykite granatų sėklomis ir prieskoninėmis žolelėmis. Galite patiekti su šviežia duona ir daržovėmis, o aš labiausiai mėgstu humusą su kaliarope. 


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page