Prieskoningasis humusas su degintais baklažanais (Receptas)

Švenčių stalas be užtepėlių neįsivaizduojamas. Į valgiaraštį būtinai įtraukite išskirtinio skonio degintų baklažanų humusą. Bus išragautas per kelias akimirkas, todėl paruoškite jo daugiau.

baklažanų humusas, šventiniai receptai
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2 asm.


Baklažanų humusui pagaminti reikia:

  • 1 saujos GRALLA PREMIUM avinžirnių

  • TICHĖ natūralaus mineralinio negazuoto vandens (avinžirniams užpilti)

  • 3 česnako skiltelių

  • 1 šaukšto sezamų sėklų pastos

  • ½ citrinos žievelės

  • Žiupsnelio rūkytos paprikos

  • TICHĖ natūralaus mineralinio negazuoto vandens (humusui)

  • 2 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 1 baklažano

  • 1 saujos mėgstamų žolelių lapelių (bazilikų, kalendrų)

  • 1 šaukšto granatų sėklų

  • 1 šaukšto kanapių sėklų

  • 5–7 žaliųjų alyvuogių ITLV su omarų įdaru

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Mėgstamos duonos (patiekti)


1. Avinžirnius užpilkite vandeniu ir palaikykite per naktį, tada virkite apie 1 val.

2. Atvėsintus avinžirnius, 2 česnako skilteles, sezamų sėklų pastą sudėkite į ELECTROLUX virtuvinį trintuvą, berkite tarkuotos citrinos žievelės, rūkytos paprikos, druskos, pipirų, įpilkite vandens, aliejaus ir viską sutrinkite. Humusas turi būti pakankamai tirštas, o jo tirštumą reguliuokite vandeniu.

3. Baklažaną dėkite ant ugnies ir apkepinkite iš visų pusių, kad odelė pajuoduotų. Ar jis iškepė galite patikrinti šakute, jei vidus minkštas, nuimkite nuo ugnies.

4. Karštą baklažaną nuvalykite su šakute (visus degėsius). Į trintuvą sudėkite: keptą baklažaną, česnaką, žoleles, įberkite druskos, įpilkite šaukštą aliejaus ir viską sutrinkite.

5. Į lėkštę dėkite humusą, tada baklažanų pagardą, užberkite granatų, kanapių sėklų, žolelių ir alyvuogių.

6. Valgykite dar šiltą su Jūsų mėgstama duona.


ALFO PATARIMAI:

· Šis patiekalas skanus ir šiltas, ir šaltas.

· Galite viską sumaišyti kartu, bet skaniau dalimis.

· Vietoje petražolių galite naudoti bazilikus ir kalendras.

· Šis užtepas tinka sumuštinių pertepimams.


Skanaus!