Neįtikėtinai skanus rabarbarų želė ir varškės kremo pyragas (Receptas)

Greitai pagaminamas neįtikėtinai skanus ir gaivus rabarbarų želė ir varškės pyragas akimirksniu dings nuo stalo. Patogus neštis į iškylą.


rabarbarų pyragas, receptas
VMG nuotr.

Laidą #AlfasVienasNamuose žiūrėkite čia


Rabarbarų pyragui pagaminti reikia:

  • 1½ pakelių GAIDELIS pusrytainių su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“

  • ½ šaukštelio cinamono

  • 100 g lydyto sviesto

  • 4–5 vidutinių rabarbarų

  • 4 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 200 g apelsinų gėrimo ar likerio

  • 1 šaukštelio KOTANYI kalendros

  • 500 g trintos varškės

  • 150 g sutirštinto pieno

  • ⅓ citrinos žievelės

  • 14 g želatinos

  • 8 šaukštų vandens

1. Į virtuvinį smulkintuvą suberkite rankomis sulaužytus sausainius, cinamoną, tada juos sutrinkite iki trupinių. Trupinius išmaišykite kartu su lydytu sviestu. Suberkite į kepimo formą, pateptą lydytu sviestu, ir plonu sluoksniu paskirstykite biskvitą. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 15 min., kol gražiai ir rudai apskrus.

2. Rabarbarus supjaustykite įstrižais griežinėliais ir sudėkite juos į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi. Berkite cukraus, kalendros, pilkite 100 g apelsinų gėrimo. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 15 min., bet ne ilgiau, kad rabarbarai neištižtų.

3. Varškę išmaišykite su sutirštintu pienu. Įtarkuokite citrinos žievelės

4. Želatiną išbrinkinkite vandenyje, tada dėkite į mikrobangų krosnelę ir ją ištirpinkite.

5. Varškę išmaišykite su puse kiekio želatinos.

6. Ant atvėsusio pyrago biskvito paskleiskite kremą, dėkite rabarbarų gabaliukus taip, kaip norite matyti Jūsų ruošiamą pyragą.

7. Apelsinų gėrimą sumaišykite su likusia želatina ir rabarbarų sultimis, likusiomis po kepimo, ir pilkite ant pyrago. Tada jį atšaldykite šaldytuve kelias valandas, kol sustings.


ALFO PATARIMAI:

· Rabarbarus galite dėlioti kaip geometrines figūras, o jei neturite laiko, galite dėlioti taip, kaip jums patinka.

· Kartu su rabarbarais labai tiktų šviežios braškės.

· Želė spalva rinkitės tokią, kuri gražiai atrodytų su rabarbarais.


Skanaus!