top of page

Grybų duona su lazdynų riešutais

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • 2020-03-01
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 2020-09-15


grybų duona su riešutais, Alfo receptai, Alfas Ivanauskas

Reikia:

  • 1 svogūno

  • 125 g pievagrybių

  • 50 g skrudintų lazdynų riešutų

  • 2 kiaušinių

  • 150 ml pieno

  • 100 ml aliejaus

  • 180 g speltos miltų

  • 150 g grikių miltų

  • 1 šaukštelio rudojo cukraus

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos


1. Svogūną smulkiai supjaustykite, pakepinkite su 20 ml aliejaus, po to suberkite plonai supjaustytus grybus, irgi pakepinkite. Skrudintus lazdynų riešutus sumulkinkite.

2. Atskirai sumaišykite visus skystus produktus, atskirai – sausus, o po to viską kartu. Svogūnus ir grybus įdėkite pabaigoje ir maišykite labai mažai.

3. Tešlą sukrėskite į išklota kepimo popieriumi keksinę formą (11x24 cm) ir kepkite apie valandą. Patikrinkite, ar iškepęs keksas, mediniu iešmeliu.


Skanaus!

Susiję įrašai

Rodyti viską
Balta naminė mišrainė (Receptas)

Balta mišrainė – tai vienas populiariausių tradicinių šventinių patiekalų, dažnai patiekiama prie mėsos ar kaip savarankiškas patiekalas.

 
 
bottom of page