Grikių miltų sausainiai
- 2020-02-10
- 1 min. skaitymo

20-25 vnt.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 12-14 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Zzz 2 val.
Reikia:
160 g grikių miltų
90 g kvietinių miltų
180 g sviesto
1 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės šokolado drožlių
1/5 stiklinės smulkintų riešutų, abrikosų, sezamų mišinio
druskos
1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir druska.
2. Miltus sumaišykite su šokolado drožlėmis ir riešutų, abrikosų bei sezamų mišiniu.
3. Gautą tešlą suvyniokite į ritinėlį ir pastatykite porai valandų į šaldytuvą (galite palaikyti per naktį).
4. Tešlos ritinėlį supjaustykite riekelėmis (0,6 mm) ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite 180 °C orkaitėje 12–14 min.