Saldūs ir nesaldūs grikių patiekalai , garnyrų, užkandžių, pagrindinių patiekalų ar net desertų variacijos – grikiai jau ne kartą įrodė savo įvairiapusiškumą. Šįkart siūlome išbandyti jų kombinaciją su keptomis kriaušėmis, avokadais ir brokoliais iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje TV laidų vedėjo knyga! Jūsų laukia prabangus ir turtingas skonis.
![](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_e79f1f1cb3c54ec0beeb81bf332e30f6~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_144,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_e79f1f1cb3c54ec0beeb81bf332e30f6~mv2.jpg)
Kerniaus Pauliukonio nuotr.
4 asm.
Reikia:
250 g grikių
1 nedidelio brokolio
2 avokadų
2 kriaušių
50 g sviesto
2 šaukštų kepintų kedrinių pinijų
kelių šakelių šviežios mėtos (patiekti)
druskos, juodųjų pipirų
Grikius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės.
Smulkiais žiedynais išskirstykite brokolį ir sudėkite į pasūdytą vandenį. Virkite apie 4 min. Apvirtą brokolį sumaišykite su grikiais.
Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, išskobkite šaukštu ir kiek pasmulkinę įmaišykite į košę.
Kriaušes supjaustykite skiltelėmis ir apkepkite keptuvėje su sviestu. Pagardinkite druska ir pipirais.
Paruošas kriaušes išdėliokite lėkštėje ant grikių, apibarstykite mėtomis ir kedrų riešutais.