top of page

Grikių miltų sausainiai


Grikių miltų sausainiai, vmg receptas

20-25 vnt.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 12-14 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Zzz 2 val.


Reikia:

  • 160 g grikių miltų

  • 90 g kvietinių miltų

  • 180 g sviesto

  • 1 stiklinės cukraus

  • 1/3 stiklinės šokolado drožlių

  • 1/5 stiklinės smulkintų riešutų, abrikosų, sezamų mišinio

  • druskos

1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir druska.

2. Miltus sumaišykite su šokolado drožlėmis ir riešutų, abrikosų bei sezamų mišiniu.

3. Gautą tešlą suvyniokite į ritinėlį ir pastatykite porai valandų į šaldytuvą (galite palaikyti per naktį).

4. Tešlos ritinėlį supjaustykite riekelėmis (0,6 mm) ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite 180 °C orkaitėje 12–14 min.

Naujausi įrašai

bottom of page