Reikia:
50 g tirpinto sviesto
1 kg vanilinių ledų (+ kelių šaukštų papuošti)
150 g virtų grikių
150 g aviečių
150 g gervuogių
150 g šilauogių
žiupsnelio cinamono
žiupsnelio kardamono
½ šaukštelio vanilinio cukraus
braškių arba aviečių lapelių (papuošti)
Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus uždenkite maistine plėvele.Meduolius sutrinkite su tirpintu sviestu.Grikius pagardinkite cinamonu, kardamonu.Ledus sumaišykite su grikiais.Paruoškite padažą: pusę kiekio turimų uogų sutrinkite maisto smulkintuvu su vaniliniu cukrumi.Pradėkite sluoksniuoti: sudėkite trintus meduolius, ledų ir grikių sluoksnį, šviežias uogas ir uogų padažą. Sluoksniuokite, kol užpildysite formą.Papuoškite ledų rutuliukais, likusiomis uogomis ir lapeliais.
Comments