Grikių ledų tortas su miško uogomis ir meduoliais


Reikia:

  • 50 g tirpinto sviesto

  • 1 kg vanilinių ledų (+ kelių šaukštų papuošti)

  • 150 g virtų grikių

  • 150 g aviečių

  • 150 g gervuogių

  • 150 g šilauogių

  • žiupsnelio cinamono

  • žiupsnelio kardamono

  • ½ šaukštelio vanilinio cukraus

  • braškių arba aviečių lapelių (papuošti)


Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus uždenkite maistine plėvele.Meduolius sutrinkite su tirpintu sviestu.Grikius pagardinkite cinamonu, kardamonu.Ledus sumaišykite su grikiais.Paruoškite padažą: pusę kiekio turimų uogų sutrinkite maisto smulkintuvu su vaniliniu cukrumi.Pradėkite sluoksniuoti: sudėkite trintus meduolius, ledų ir grikių sluoksnį, šviežias uogas ir uogų padažą. Sluoksniuokite, kol užpildysite formą.Papuoškite ledų rutuliukais, likusiomis uogomis ir lapeliais.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg