![](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_927736dbd5f6474d951e41a7471c2854~mv2.png/v1/fill/w_49,h_27,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_927736dbd5f6474d951e41a7471c2854~mv2.png)
Reikia:
50 g tirpinto sviesto
1 kg vanilinių ledų (+ kelių šaukštų papuošti)
150 g virtų grikių
150 g aviečių
150 g gervuogių
150 g šilauogių
žiupsnelio cinamono
žiupsnelio kardamono
½ šaukštelio vanilinio cukraus
braškių arba aviečių lapelių (papuošti)
Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus uždenkite maistine plėvele.Meduolius sutrinkite su tirpintu sviestu.Grikius pagardinkite cinamonu, kardamonu.Ledus sumaišykite su grikiais.Paruoškite padažą: pusę kiekio turimų uogų sutrinkite maisto smulkintuvu su vaniliniu cukrumi.Pradėkite sluoksniuoti: sudėkite trintus meduolius, ledų ir grikių sluoksnį, šviežias uogas ir uogų padažą. Sluoksniuokite, kol užpildysite formą.Papuoškite ledų rutuliukais, likusiomis uogomis ir lapeliais.