Kreminis sūrelis yra ne tik sumuštinių, bet ir daugelio desertų draugas. Galite pasigaminti jo namuose. Lengvas ir paprastas receptas!
#Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
300 g sūrio
Gaminimas 10 min.
Stingimo laikas 12–24 val.
Naminiam „Philadelphia“ sūriui pagaminti reikia:
200 g grietinės (20–40 % rieb.)
400 g natūralaus jogurto 3 % rieb.
Žiupsnelio druskos
2 šaukštų citrinos sulčių
Ketvirtadalio citrinos žievelės
Pusės skiltelės česnako
1 šaukštelio maltų krienų
Žiupsnelio laiškinių česnakų
Patiekti:
4–8 riekelių duonos su grūdais
Lašišos
Į dubenį sudėkite grietinę, jogurtą, įberkite druskos ir išspauskite citrinos sulčių. Su šluotele viską lengvai išmaišykite.
Pasiruoškite kiaurasamtį, dėkite jį į dubenį. Kiaurasamtį išklokite lininiu audiniu ar trijų sluoksnių marle. Supilkite išplaktą masę, uždenkite ir suslėkite, kokiu nors sunkiu daiktu. Palikite šaldytuve nemažiau kaip 12 valandų.
Išėmę iš šaldytuvo nuvalykite nuo audinio, sudėkite į indą. Sūrį šaldytuve galite laikyti iki 5 dienų.
Norintiems pasigaminti gardžius sumuštinius:
Į sustingusį kremą įtarkuokite mėgstamų prieskoninių žolelių, šį kartą naudojama citrinos žievelė ir česnakas, įdėkite krienų, įkarpykite laiškinių česnakų.
Ant duonos riekelės tepkite sūrį, dėkite lašišą. Papuoškite laiškiniais česnakais ir skanaukite.
ALFO PATARIMAI:
· Tokį sūrį galite naudoti užtepėlėms, tortams, padažams ar sausainiams.
· Jei naudosite riebesnę grietinę, sūris bus riebesnis, jei liesesnę – liesesnis.
· Sumuštinio ingredientus galite keisti pagal savo skonį.
Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt
Comments