5-6 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 45-60 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
Biskvitui:
150 g margarino
125 g medaus
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
180 g natūralaus jogurto
3 kiaušinių
250 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Kremui:
400 g grietinės (30 proc. ir daugiau)
400 ml plakamosios grietinėlės
2–3 šaukštų DANSUKKER miltelinio cukraus
1 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių
100–150 g juodųjų serbentų uogienės
1. Ištirpinkite margariną kartu su medumi ir cukrumi, sudėkite jogurtą, išmaišykite ir įmuškite kiaušinius. Maišykite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Užmaišykite tešlą. Supilkite ją į keksinę formą (10 x 24 cm) ir kepkite apie 45–50 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite, ar iškepęs keksas, mediniu iešmeliu. Aušinkite 10–15 min. formoje, o po to ant grotelių.
2. Kremui išplakite grietinę kartu su grietinėle ir milteliniu cukrumi. Įmaišykite citrinos sultis ir žievelę.
3. Biskvitą sutrupinkite į gražų stiklinį indą, sluoksniuokite su kremu ir uogiene. Viršuje turi būti trupiniai. Palikite per naktį šaldytuve.
Skanaus!
Comentários