Greitas medaus tortas


Greitas medaus tortas. vmg receptas
Vytautės Ribokaitės nuotr.

5-6 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 45-60 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

Biskvitui:

  • 150 g margarino

  • 125 g medaus

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 180 g natūralaus jogurto

  • 3 kiaušinių

  • 250 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

Kremui:

  • 400 g grietinės (30 proc. ir daugiau)

  • 400 ml plakamosios grietinėlės

  • 2–3 šaukštų DANSUKKER miltelinio cukraus

  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių

  • 100–150 g juodųjų serbentų uogienės

1. Ištirpinkite margariną kartu su medumi ir cukrumi, sudėkite jogurtą, išmaišykite ir įmuškite kiaušinius. Maišykite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Užmaišykite tešlą. Supilkite ją į keksinę formą (10 x 24 cm) ir kepkite apie 45–50 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite, ar iškepęs keksas, mediniu iešmeliu. Aušinkite 10–15 min. formoje, o po to ant grotelių.

2. Kremui išplakite grietinę kartu su grietinėle ir milteliniu cukrumi. Įmaišykite citrinos sultis ir žievelę.

3. Biskvitą sutrupinkite į gražų stiklinį indą, sluoksniuokite su kremu ir uogiene. Viršuje turi būti trupiniai. Palikite per naktį šaldytuve.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg